Du er her

Hjelp med lisens

Forum: 

Hei. Jeg har vært treg i år og bestilte lisens 28.mai. Dessverre så jeg først i ettertid at bestillingen ikke blir sendt fra klubben før 27.juni. Dvs. jeg må gå en måned uten mulighet til å få helårslisens. Blir en god del engangslisenser framover og deltakelse i eliteklassen utgår. Er det noen mulighet til å få fremskyndet prosessen, eller har vi et såpass rigid system at jeg blir nødt til å vente? Hvem kan jeg evt. snakke med om dette. Er jo litt smårart at man ikke kan fikse dette på egenhånd, spesielt siden jeg gjør dette med alle andre forsikringer jeg har.

 

Ole-Morten

Per Christian Dæhlins bilde

Hei Ole-Morten

Vi skulle gjerne hatt et helautomatisk system, men det er ikke mulig med det systemet lisensene skal meldes inn i hos NCF. Derfor krevet dette manuell håndtering. Vi vil få utviklet et automatisk system når det blir mulig.

Klubben har ingen ansatte og i dag drives lisens-håndteringen i klubben på dugnadsbasis. Arbeidsmengden er stor for de som gjør dette arbeidet, og det utføres derfor i bolker slik at det er i nærheten av å bli overkommelig. Og bommer man på frekvensen, som du dessverre har gjort, så kan det bli en stund å vente. Da har du helt rett det i at alternativet er å bruke engangslisenser i en periode.

Det enkleste man kan gjøre for å gjøre at dette flyter lettere er å sørge for å bestille lisensen i god til før 1. april. Det er et åpenbart alternativ til, men det blir litt slitsomt å påpeke det i enhver sammenheng når noen ser ut til å muligens ha forvekslet et dugnadsdrevet idrettslag med en professjonell organisasjon :-)

mvh
Per Chr Dæhlin
leder for sykkelgruppen

Erik Øystein Johansens bilde

Hei,

For sette det hele i perspektiv: Det er løst over 500 lisenser i klubben hittil i år. Anslagsvis bruker man12 min i snitt på å knotte inn hver lisens som et medlem ønsker å løse samt sjekke og følge opp lisensen. Dvs at de som har ansvar for lisensforvaltningen i klubben har brukt ca. 100 timer av sin fritid på administrativt arbeid for klubben. Da synes jeg at man må akseptere at disse frivillige kan sette klare tidsfrister for når arbeidet utføres for å få best mulig kontroll på egen fritid.

Derfor en stor takk til alle dere som ofrer litt av fritiden deres for at vi andre skal få nyte vår fritid på det vi aller helst ønsker å bruke den på!

 

Hilsen Erik Johansen

Redaktør SK Rye

Takk for svar Per og Erik.

Jeg setter kjempestor pris på alt frivillig arbeid som blir gjort i Rye og alle andre klubber. Spørsmålet mitt var på ingen måte ment som en kritikk av Rye eller noen av de frivillige som står på for klubben. La oss ikke dra det dithen. Det jeg simpelthen spurte om var om tidsfristende var absolutte og evt. en metode for å kunne gjøre registreringen selv. Nå har jeg fått utdypende svar fra dere begge.

Jeg vet ikke helt om jeg har forstått hvorfor jeg ikke kan bestille lisens på egenhånd til sykkelforbundet, spesielt siden det skaper merarbeid for klubbens frivillige, og fordi jeg har ordnet det selv i andre idretter. Men det er altså ikke kritikk av Rye, og en helt annen problemstilling.

Ole-Morten

Erik Øystein Johansens bilde

Det er riktig observert Ole-Morten. NCF har vedtatt at helårslisenser kun kan løses via en klubb tilknyttet NCF. I tillegg står klubben økonomisk ansvarlig for alle lisenser som klubben løser på vegne av klubbens utøvere. Dvs. betaler ikke utøver lisensen så må Rye slette lisensforespørselen etter en hvis tid, eller betale lisensen hvis det er gått for lang tid. Dette skal bl.a. henge sammen med at NCF løser en forsikringspolise på alle lisenser som blir bestillt.

Ellers så har du observert riktig at NCF skyver mest mulig administrasjon av lisenser over på klubbene slik at de selv kan ha en mest mulig strømlinjeformet administrering av lisenser. For en stor klubb som SK Rye med 1600 medlemmer og over 500 lisenser, så er dette en vesentlig arbeidsmengde.

 

Hilsen Erik