Du er her

Grisekjøring av følgebil fra Rye i Lillehammer-Oslo.

Forum: 

Vi er mange medlemmer i klubben noe som gjør oss svært synlige i trafikken, både på godt og vondt. Derfor har vi et helt spesielt ansvar for hvordan vi oppfører oss på veien, både med og uten Rye-bunad. Det har etterhvert kommet endel negativt vinklede saker med Rye i sentrum. Nå sist kom jeg over denne filmen på Terrengsykkel.no:

http://www.youtube.com/watch?v=4wOQXUaWGYM&feature=youtu.be

 

Denen forbikjøringen er ikke helt etter boka, og det er slik bilkjøring vi ikke vil se når vi selv ligger i rulla. Da er det litt kjedelig at en av våre egne følgebiler foretar en slik forbikjøring. I saken på terrengsykel kommer det også kommentarer på det sportslige her, da bilen åpnebart pacer opp to ryttere. Forhåpentligvis etter teknisk trøbbel. 

http://www.terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1631139&gonew=1#UNREAD

 

Jeg synes at alle medlememmer av Rye bør gå i seg selv en gang eller to slik at vi unngår flere saker med negativ vinkling framover. Jeg hører blant bekjente og i diskusjoner på jobb og sosiale sammenhenger at Rye ofte brukes som eksempel på syklister som bidrar til økt konfliktnivå mellom ulike trafikkgrupper. La det ikke være slik i fremtiden, la heller Rye være en foregangsklubb når det gjelder trafikksikkerhet og god folkeskikk i trafikken.

Willy Hugo Nordness bilde

Tror ikke det er noe spesiellt med akkurat Rye som klubb utenom at det er mange medlemmer,


men her i landet så er det jo en folkesport å tale negativt om de store, hate de store og gjøre hva som er mulig å gjøre for å sverte de, man ser denne oppførselen når det snakkes om NRK,Statoil,Telenor,Posten,veivesenet,Tollvesenet,Mesta,NSB osv-osv, alle disse skal trøkkes ned fra de som tror de sitter med fasit og samme effekten får du med Rye, det er svært mange folk som mange ser relativt ofte og dermed lett å huske navnet på og dermed blir stemplet som værstingene.
 

~Fuji~

Helge Rege Gårdsvolls bilde

Helt enig med deg Ken. Hadde vi synes forbikjøringen var grei om det var en privatbil på tur? Neppe. 

Rye er mange og derfor kan vi i absolutte tall ha en større andel sorte får i flokken sammenlignet med andre. Men vi har et tydelig ansvar nettopp som så store og som en klubb med mange nybegynnere. Synes lagleder her bør beklage kjøringen. 

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

SK Rye er en stor klubb, den er synlig på godt og ondt! Episoden som er påtalt her har to sider, de som var opptatt av en ting,  fort opp i rulla igjen med pes! Bilen gjør "jobben" da er det fort gjort å ikke se hele trafikkbildet!

Sk Rye har et klart mål at vi skal oppfører oss i trafikken slik at vi ikke bryter trafikkregler eller regler for sykkelritt. I denne situasjoen oppleves det for de som blir forbikjørt, følgebilens manøver, som et stykke over kanten for de som oppelver dette.  Det beklager vi fra Sk Ryes side!

Styret i klubben jobber med gode holdninger og vil etterhvert legge føringer for hvordah  våre medlemmer skal opptre som representanter for klubben. Mye godt arbeid er gjort, men vi vil bli bedre også her.

Det er mange flotte mennesker i klubben som er gode forbilder og skaper trygge rammer for nye og gamle syklister i klubben.  Det er også  ting som vi alle bør huske på i måten vi snakker, skriver på at den  bør være gjennomsyret av respekt, vennlighet, godt humør og omtanke for hvordan vi selv  ønsker å bli omtalt. Håper at sommeren lokker frem smilet og det gode samholdet styrkes enda mer i en fantstisk hyggelig klubb.

God sommer!

Sykkelhilsen

Gunnar A. Gulliksen

Leder SK Rye

 

 

 

 

Gunnar A. Gulliksen