Du er her

Haute Route Alps 2014

Cato Roknes bilde
Forum: 

2013 sesongen går dessverre mot slutten. De fleste landeveissyklister i Rye er tilknyttet et styrkeprøvelag men mange er også utenfor et organisert lag og deltar på diverse fellesstartritt. Den enkelte har sine høydepunkter gjennom sesongen. Mitt høydepunkt de to siste årene er deltakelse på Viking Tour  http://vikingtour.org/  For de som ikke har deltatt på et etapperitt tidligere kan det kort oppsummeres med en uke med smak av profflivet. Man har full fokus på dagens og de neste dagers etapper, mat/drikke og hvile/restitusjon. Følelsen av hvordan kroppen blir gradvis mer og mer sliten i løpet av uka gjør at man til en viss grad kan skjønne hvordan proffene beskriver hvor slitne de blir i løpet av en 3 ukers tour. I tillegg til det sportslige blir man i løpet av en slik uke kjent med mange nye mennesker fra inn og utland med samme brennende interesse for sykling.

Neste år er planen å delta på Haute Route Alps http://www.hauteroutealps.org/en/ . Det arrangeres i tidsrommet 24 – 30. august. Årets ritt går denne uken (18 – 24 august) og etter det jeg forstår på hjemmesiden er også neste års ritt fra Genève til Nice. Det er individuell tidtaking og en form for lagkonkurranse med 3 til 9 mannslag. Deltakelse koster relativt mye penger, men jeg er overbevist om at man får en opplevelse man vil huske i lang tid etterpå. Det finnes forskjellige nivåer av overnatting og flybilletter kan sannsynligvis også kjøpes til en fornuftig pris. Norwegian flyr til både Genève og Nice. Under Practical Info på nettsiden kan man finne ut mer angående påmelding, priser osv.

I første omgang ønsker jeg en uforpliktende melding fra Ryemedlemmer som vurderer å være med. Svar gjerne i tråden her eller send en email til cato.rokne@gmail.com

Påmelding er allerede i gang men jeg har foreløpig ingen formening om rittet blir fulltegnet tidlig eller om man kan vente til utpå vinteren eller våren med påmelding. Regner med at det kommer mer info om neste år etter at årets ritt er ferdig. Er det noen i Rye som har deltatt på Haute Route tidligere ville det være veldig nyttig å dele noen erfaringer med oss andre.

Lykke til på Birken til de som skal være med der.

Gunnar Bøhmers bilde

Dette er sikkert et bra ritt, men for mange i Rye kommer det kanskje for tett opp mot birkebeinerrittet. Et tilsvarende 6-dagers-ritt med 100 nordmenn, derav 6 ryeryttere, er det du finner ved å trykke på lenken nedenfor. Det er billig (200 euro med lunch/middag inkludert + rimelig hotell) Det går i månedsskiftet juli/august. Fast base: Bolzano - nord i Italia.


http://www.girodolomiti.com/


Gunnar Bøhmer


 

gunnar bøhmer

Ottar Henangers bilde

Til helgen er vi 3 stk. som reiser nedover for å sykle Haute Route Pyrenees (http://www.hauteroutepyrenees.org). Dette rittet arrangeres av samme arrangør som Haute Route Alps og gjennomføres i år for første gang. Rittet er tilsvarende som Alps varianten, 7 dager med blodslit fordelt på 750km, 20000+ høydemeter og tilsvarende nedover.

På programmet står bl.a. følgende kjente stigninger:

- Col du Tourmalet
- Col de Peyresourde
- Hautacam
- Col d'Aubisque

Mvh/ Ottar

Et av verdens tøffeste en-dagsritt, Le Tour du Mont Blanc. 

330 kilometer, 8000 høydemeter, gjennom 3 land og rundt Mont Blanc-massivet. 

http://www.sportcommunication.info/letourdumontblanc/parcours.php?langue=2

 

Jonas Christensens bilde

Det finnes også en litt kortere variant i det franske landet. La Marmotte er riktignok bare 174 km og ikke mer enn 5000 høydemeter, men det er en fin-fin tur. Går bl.a. over Col du Glandon, Col du Télégraphe og Col du Galibier. Avslutning opp Alpe d'Huez.

Cato Roknes bilde

Mange gode tips om alternative ritt rundt om i Europa her. Status for Haute Route Alps neste år er at vi så langt er tre sikre og et par til i tenkeboksen.

Anbefaler å følge med på Ottars blogging fra Haute Route Pyrinees denne uken. Håper det kan gi inspirasjon til flere. http://sportsklubbenrye.no/blog/11874

De som er på Facebook kan også samle inspirasjon fra Team Kjekkas rapporter fra årets Haute Route Alps https://www.facebook.com/pages/Team-Kjekkas/126309917390436

Håkon Wattums bilde

Hei Cato !

Amund, Ottar og jeg kjørte Haute Route Pyrenees nå 1. uka i september.  Vi var enige om at rittet ikke er så hardt som arrangøren vil ha det til.  Ottar og jeg syklet LaMarmotte tidliger i sommer og var da så slitne at vi sto over tempoetappen opp Alp d'Huez dagen etter.  I 2014 har Haute Route først Alpene så Dolomitten og deretter Pyreneene på terminlista  I det jeg har syklet lite i Alpene,  bare 2 sesonger  i området rundt Alp d'Huez, har jeg lyst til å kjøre Haute Route Alps i 2014.

Det er et forholdsvis dyrt ritt å delta i.  Startkontigent, hotell og transport tilbake til start kommer opp i minst 20.000 kr.

Jeg slutter meg til Gunnar Bøhmer om at det er bedre å starte opp i Dolomittene.  Giro delle Dolomiti er et tryggere ritt å delta i.  Der er det ikke tidtaging i utforkjøringene.  Det kjøres  med master mestparten av turen.  Kun ca 1 time tidtaging hver dag.  ( I 2014 blir det ca 2 timer, den ene etappen går sansyligvis opp Stelvio)  I det det er master er det aldri langt til mekanikker bilene og ambulansen og legebilen. Her får vi alltid hjelp ved tekniske feil. Der sleit mange i Haute Route.  Giro delle Dolomiti er et ritt over 7 dager med en fri dag, altså 6 dager på sykkelen.  Årets trace var på 668 km og 10.681 høydemetre.    Kostnaden her er moderate.  Startkontigent kr 1600 + hotell og frokost ca 5.000 kr. 

 

Med  andre ord 1/3 av det det koster å kjøre Haute Route.

Jeg vil derfor prioritere Giro delle Dolomiti framfor Haute Route Dolomiti. Har veldig lyst til å komme igjennom Alpene og da tror jeg Haute Route Alps er et godt valg.

Håkon

PS  Jeg liker også å få med meg noen av klassikeren.  Har kjørt Flandern Rundt og Paris-Roubix 3 ganger. Milano - San Remo står på ønskelista i 2014.

 

 

Håkon W

Cato Roknes bilde

Her er en veldig detaljert rapport fra årets Haute Route Alps: http://ruudvandijk.blogspot.ch/2013/08/living-like-cyclist-haute-route-a...

Og en kort oppsummering fra Team Kjekkas: http://teamkjekkas.com/arkiv_130909Haute.php