Du er her

Legg løpetreningen inn i familiens ukeplan

Martin Henrik Andresens bilde

De lange lyse kveldene er over for i år. Ønsker du å unngå å løpe med hodelykt om kveldene, bør løpetreningen planlegges litt bedre enn bare for et par uker siden. Les våre tips her!

Løping på høsten bygger grunnlaget for neste års form. Har du barn, må du planlegge treningen etter deres døgnrytme, fritidsaktiviteter og familiens øvrige gjøremål. Og de er det nok av. For å unngå å falle i høstens typiske uvane hvor mange løpere trapper kraftig ned eller stopper helt, har vi samlet noen anbefalinger for å holde aktivitetsnivået oppe:

 

  • Løp en overkommelig rute som ikke gjør deg utslitt når du også skal nå husarbeid og matpakkesmøring hjemme.
  • Løp et sted der du liker å være slik at løpeturen blir en god opplevelse utenom det sportslige. Hvis det ikke finnes rett utenfor døren din, så ta sykkelen til et område du liker.
  • Sørg for gode joggesko. Ikke kjøp skoene fordi de var på tilbud, men kjøp de som passer ditt steg. Selv dedikerte løpere trenger ikke bytte sko mer enn en gang i året.
  • Planlegg din løpetrening slik at den passer med hele familiens aktiviteter. Få løpetreningen inn i familiekalenderen slik at man slipper å forhandle på hjemmefronten fra gang til gang.
  • Sørg for at regelmessig mosjon ligger i ukeplanen slik at alle andre aktiviteter ikke er unnskyldninger for ikke å komme ut å løpe.
  • Bruk løp som transport og løp hjemmefra til jobb.
  • Har du så store barn at de kan sykle selv, kan dere prøve å la bilen stå neste gang man skal bringe og hente fra aktiviteter. Det kan være mye hyggeligere å løpe ved siden av barnet som sykler.
  • Bli med en løpegruppe og møt likesinnede som kan dele gode råd og treningsmotivasjon. Bli gjerne med i Ryes åpne løpstreninger. Det er gratis å bli med og alle er velkomne. Du må ikke løpe hver gang det er trening.
  • Finn din lokale ”nødtur”, en tur du alltid klarer å mestre uansett hvor mye sofaen kaller. Det er alltid bedre med en kort løpetur, enn å ikke komme seg avgårde.
  • Hvis du løper om morgenen, legg frem tøy om kvelden, så det er bare å hoppe i det når du står opp.
  • Husk at du får energi når du bruker energi. Fysisk god form gir deg større mentalt overskudd og energi i hverdagen. De minutter eller timer du bruker på trening tjeners rikelig inn, fordi man orker mer og har det bedre resten av tiden.

 

For deg som ønsker å komme i bedre form, kan en løpegruppe være et godt tilbud. SK Ryes løpegruppe trener hver tirsdag og torsdag gjennom hele året. Du kan være med akkurat når du vil. I våre løpstreninger venter vi på hverandre mellom intervalldragene og ingen blir fraløpt.

Martin Henrik Andresen er leder av løpegruppen og forbereder seg til klubbens neste utenlandstur: halvmaraton i København i mars.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese