Du er her

Verdens mest fengslende sykkelritt - Sportsklubben Rye syklet til inntekt for Røde Kors

Forum: 

Tekst: Caroline Vamnes. Foto: Red Bike/Røde Kors.

(Oslo Fengsel, 28.02.15). Verdens mest fengslende sykkelritt gikk av stabelen lørdag den 28. februar 2015. Sykkelrittet "Red Bike 2015" for distansen Skar-Hammeren-Skar i Maridalen i Oslo (11,6 km) ble syklet av 200 deltakere på innsiden av Oslo Fengsel.

Deltakerne tok med seg sine egne landeveissykler og syklet innendørs på Bkool-sykkelruller, som har et av verdens mest avanserte system for å konkurrere på sykkel via internett og treningsteknologi. Rytterne blir veiet ved rittstart, slik at motstanden fra sykkelrullen blir justert mest mulig likt det man hadde opplevd ved å sykle utendørs. De mest ivrige syklistene startet dermed rittsesongen allerede i februar, samtidig som de støttet Røde Kors og Nettverk etter sonings arbeid for straffedømte i og etter fengsel. Dette er et veldedighetsritt som sykles av både sykkelklubber, næringslivspartnere til Røde Kors og andre som måtte ønske det. I tillegg syklet kjendiser som Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård og Ailo Gaup rittet inne i Oslo Fengsel.

En utfordring til søsterklubben IF Frøy
Sportsklubben Ryes deltakelse i Red Bike 2015 startet som en uformell annonsering fra en av klubbens erfarne ryttere, Claes Watndal. Flere andre ryttere viste interesse og bare kort tid etter hadde vi lovet Red Bike/Røde Kors at Sportsklubben Rye ville utfordre IF Frøy i en lagkonkurranse på innsiden av Oslo Fengsel. Dermed var prosjektet i gang og Sportsklubben Rye klarte å engasjere 24 syklister til å sykle i lagkonkurransen mot IF Frøy, som stilte med 9-10 ryttere.

- Det var et utrolig gøy arrangement og kjempebra at så mange fra Rye deltok. Utrolig gøy var det også at det var med så mange jenter, sier Kristin Falck, aktiv konkurransesyklist i Rye.

Ett stort lag med både kvinner og menn
En av verdiene til Sportsklubben Rye er at alle skal kunne være medlem i Rye, likeledes skal alle få delta på arrangement som klubben velger å ta del i - noe som klubben viste særdeles godt igjennom sin deltakelse i Red Bike Race 2015. Med 24 påmeldte ryttere, hvorav 22 syklister som startet, representerte klubben rittets største lag med syklister som akkurat har meldt seg inn i klubben, syklet en eller to sesonger, i tillegg til mer erfarne konkurransesyklister som cupmestre, rittmestre, norgesmestre og verdensmester i 2014, Kristin Falck. Dette var også en flott anledning for Kristin Falck til å vise frem Sportsklubben Rye og hennes nye UCI World Champion drakt (bildet nederst).

-Det var jo en konkurranse
Selv om Sportsklubben Rye er en klubb som skal inkludere alle som ønsker å være aktive og sykle, er det et stort konkurranseinstinkt blant syklistene. Særlig da vi utfordret vår søsterklubb, IF Frøy. Kristin Falck syklet selv inn som en av de to beste kvinnelige syklistene under rittet, hvor 30 kvinner deltok totalt. Etterfulgt av Team GirlPower-rytterne, Ingeborg A. Kvæstad og Ingvill Merete Stedøy-Johansen. I herreklassen hadde vi Karl Axel Svendsen, med Espen Fossheim og Claes Watndal som de tre beste rytterne.

Helt avsluttningvis ønsker Sportsklubben Rye og Red Bike-laget ønsker å takke for deltakelsen og for et annerledes og spennende arrangement i regi av Oslo Fengsel og Røde Kors/Nettverk etter soning.

- Tusen takk for et flott arrangement. Det er så mye hyggeligere å møte mennesker på denne måten enn å dra på kafe, tilføyer Halfdan Koller.

Resultatene til rittet kan finnes her.

Siden bildene nedskaleres automatisk i webside-verktøyet kan bedre oppløsning sees på Sportsklubben Ryes Facebook-gruppeside.

Falck i UCI drakt
(Bilde: En fornøyd verdensmester varmer opp til årets første sykkelritt i sin nye drakt. Foto: Røde Kors)