Du er her

Ny syklist

Forum: 

Hei,

 

jeg er ny landeveissyklist og har nylig meldt meg inn i Rye. Lurer litt på hvor jeg skal begynne og hvordan man kommer i kontakt med de ulike treningsgruppene. 

Jeg har nettop begynt å sykkle og min motivasjon og mål er at jeg trener mot å sykkle Vetternrunden 300km på ca. 10 timer. 

Det hadde vært greit å ha en gruppe å sykkle sammen med frem til da, gjerne noen å sykkle noen ritt sammen med i forkant. Noen tips på hvor og hvordan? 

 

Hilsen Christian

Per Christian Dæhlins bilde

Hei Christian,

Velkommen til Rye. Mye av landeveistreningen vår foregår i grupper som har som mål å sykle Trondheim-Oslo eller Lillehammer-Oslo. Gruppene er ikke lukket i den forstand at du må delta i disse rittene for å være med på trening. Lagens er delt inn etter forventet resultat slik at Trondheimslagene har navn som indikerer forventet sluttid, mens Lillehammerlagen bare har navn etter i hvilken rekkefølge man de regner med å komme i mål. I praksis kjører de raskeste lagene med en fart på over 40 km/t mens de roligere ligger litt rundt eller under 30 km/t.

Utetreningen i Rye starter i slutten av mars/begynnelsen av april. Du finner informasjon om denne i treningskalenderen vår: https://sportsklubbenrye.no/calendar-node-field-dato/month, på FB eller dette forumet. Jeg ser det er dårlig med info i kalenderen forløpig, men det kommer. Det kan også være greit å sende en mail til gruppeleder eller kapteinen på gruppen før du møter på trening. Med den farten du planlegger å holde kan det være greit å trene sammen med Rye 3, som er et Lillehammer-lag eller Rye 19 som er et Trondheimslag. Hanne Eldby (hanne.eldby @ agrianalyse.no) er kaptein på Rye 19 og  for å komme i kontakt med Rye 19 eller marit.krohn@gmail.com for å komme i kontakt med Rye 3.

Etter påske vil vi også starte en "lær å sykle sammen med andre" gruppe, hvor formålet er at folk som ikke er vant til å sykle sammen med andre skal kunne lære dette. Generell opplæring om å sykle sammen med andre vil man også få i treningsgruppene. Det kommer mer info om dette opplegget på sidene våre.

Det er også en gruppen som sykler en rolig treningstur hver søndag fra parkeringsplassen ved Hvervenbukten til Son og tilbake. Info om disse turene finner du på samme steder som nevnt ovenfor. Det er Gunnar Gulliksen som leder disse turene.

Håper du finner en gruppe som passer for deg.

mvh
Per Christian

 

 

Hanne Eldbys bilde

og forsåvidt alle andre tirsdager, torsdager og søndager også :) Førstkommende søndag er det meldt 11 grader og sol og vi starter klokka 10.00 sharp fra parkeringsplassen ved Hvervenbukta. Lurer du på noe, er det bare å ringe meg på 99624553. Hanne :)