Du er her

- Det er litt ekstra prestisje knyttet til Nordmarka rundt

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Nordmarka rundt 2016, foto: Sylvain Cavatz

Nordmarka Rundt er et turritt på 148 km med start og mål i Oslo. Løypetraseen går rundt hele Nordmarka, og rittet er det første av Osloklassikerne, de tre landeveisrittene Rye er vertskap for. Rittet arrangeres for 43. gang 21. mai 2017, og i skrivende stund er 113 Rye-ryttere påmeldt.

Det 148 kilometer lange rittet brukes som oppkjøringsritt for flere av lagene som skal sykle Styrkeprøven i juni, og er kjent som ett av terminlistas tøffeste, og med stadige stigninger, svingete og krevende nedkjøringer og endeløse sletter, har det en nådeløs løypeprofil.

Prestisjen ved å vinne Nordmarka Rundt står i stil med utfordringene. I fjor vant XP, de første åtte rytterne kjørte inn på 3.39.21,7.
– Det var vått, kaldt og grått, men rulla fungerte, vi var samkjørte og hadde en god tone i laget, sa Thomas Brodersen, kaptein på XP etter fjorårets ritt. Mer om det her.

På Enebakk rundt, denne sesongens første oppkjøringsritt 1. mai, tok Team Kjekkas en knusende seier, så det blir garantert en tøff kamp for de tre store, rivaliserende lagene. landevei.no har skrevet en artikkel om dette.

– Forventet målgang for første lag er ca kl 11.00, alt avhengig av vær og føre.  Nå er det lovende værmelding for søndagen, så det kan bety gode tider og mange deltakere, sier rittleder Svein Erik Tverli. – I år setter vi ut benker og bord i målområdet samt lager sykkelparkering, og håper på en god sosial ramme etter rittet.
 
– Vi har sterkt fokus på sikkerhet, og vi ber alle deltakere om å overholde trafikkreglene, påpeker han. Dette er et turritt som går på trafikkert vei. Det er sendt ut et nyhetsbrev til alle deltakere, det finner du også her.

Mange av de som selv ikke skal sykle har dugnad, så det blir nok flere kjente fjes å se blant funksjonærene også.

Vi ønsker alle deltakere (og frivillige) lykke til, og prøver å oppdatere på facebook underveis i rittet, slik at interesserte kanskje kan få en pekepinn på hvordan det går.
Følg med på denne facebooksiden for oppdateringer.


Nordmarka rundt 2016, foto: Sylvain Cavatz

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen