Du er her

Costa Blanca

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Representanter fra alle hovedgruppene i Rye var i helgen på Costa Blanca på befaring for å se på treningsmulighetene og hotellfastilitetene i området nordvest for Alicante i Spania. Vi var invitert av Gerry Helders i Ciclotel, med tanke på å starte et samarbeid med Ciclotel slik at Rye kan arrangere treningsopphold i Spania for alle medlemmer som ønsker det, til rabatterte priser.

Vi fikk i løpet av turen se på tre flotte hoteller som er aktuelle for oss, Ciclotel Village Meliá Villaitana som ligger litt nord for Benidorm, Ciclotel Point Sant Jaume ved Benissa og Ciclotel Colina Home Resort som ligger i Calpe.

Ciclotel er en agent som arrangerer og skreddersyr treningsopphold for en rekke proffsykkellag og klubber. De tilbyr blant annet hotell, flyplasstransport, sykkelutleie, våtdraktutleie, følgebil, sykkelverksted med mekaniker morgen og kveld på hotellet, sykkelparkering, sykkelvask, klesvask, halv- og helpensjon med egne sportsmenyer til tidspunkter som er tilpasset utøverne og en rekke andre tjenester. I det hele tatt er de svært flinke til å skreddersy oppholdet slik at det imøtekommer utøvernes behov.
De legger også til rette for at man kan ta med familien hele eller deler av tiden, og samarbeider med nøye utvalgte hoteller som tilbyr flere ulike rom.

Det største hotellet, Ciclotel Village Meliá Villaitana, ligger 5 km fra det olympiske anlegget i La Nucia, med innendørs svømmehall og 25 meters utendørs basseng, som bør tilfredsstille også triatlenes behov. Her finnes dessuten en rekke treningsfasiliteter som et fullt utstyrt treningsstudio, løpemøller, løpebane, BMX-anlegg og så videre og så videre.
Her er det også garderober og gode muligheter for sykkelparkering.

Rett ved siden av olympiaanlegget ligger et område som egner seg godt for terrengsykkel. Da vi besøkt området ble det arrangert ritt der, og vi fikk se på nært hold de varierte og utfordrende løypene.

Det ligger også et utforanlegg ikke langt unna.

Filmrapport fra dag 1 på turen finner du her.

Flere rapporter om det fantastiske sykkelterrenget og de flotte forholdene vil komme.
Ciclotel stiller med følgebil hvis man ønsker, eller henteservice hvis man får tekniske problemer.


Alle Ciclotels utleiesykler er nye hvert år. Vi fikk låne karbon Corratec med ultegra og karbon MTB Felt rammer med XT utstyr.


Vi fikk med oss mekanikeren som guide i terrengområdet. Han syklet selv på en morsom, 500 watts elektrisk terrengsykkel som også kan leies. (Kanskje du får overtalt de mindre treningsglade i familien til å bli med på terrengsykkeltur på den måten?)


Enkelte bakker var så bratte at selv syklistene som skulle delta i rittet som pågikk lurte på hvordan de skulle forsere dem. (Syklisten i svart og gul står på kanten av "stupet" og ser ned.)


Kart over terrengområdet, med det olympiske anlegget nede til venstre. Den hvite løypa på 12,2 km er teknisk krevende, de andre løypene er kortere, men med gode utfordringer og kan lett kombineres. Det går også mange stier på kryss og tvers mellom løypene, alt er godt merket og området er akkurat passe stort.


Det olympiske anlegget ligger rett ved siden av terrengsykkelområdet. (Nummer 1 på kartet over.)


25 meters utendørs svømmebasseng på det olympiske anlegget i La Nucia.


Innendørsbassenget, hvor det også vil være mulig å reservere en eller flere baner for Rye-medlemmer, hvis man ønsker det.


Godt utstyrt treningsstudio med vinduer ut mot innendørsbassenget.


Ciclotels butikk og verksted er sentralt plassert i L'Alfàs del Pi. De tilbyr både mekaniker på hotellet to timer hver morgen og to timer hver ettermiddag, eller mobil service hvor mekaniker kjører ut og reparerer på stedet eller tar med seg sykkelen på verkstedet.


Et av mange badebasseng på Ciclotel Village Meliá Villaitana.


En liten del av den rikholdige frokostbuffeten, som også byr på havregrøt og omeletter på bestilling, på hotellet Meliá Villaitana


Ciclotel Point Sant Jaume ved Benissa var et hyggelig og svært rimelig hotell, som tilfredsstiller alle de basale behovene til de fleste syklister.


Ciclotel Colina Home Resort var et nydelig beliggende leilighetshotell i fjellsiden opp fra Calpe. Her utsikten fra terrassen.


Kjøkken i en av de romslige leilighetene på Ciclotel Colina Home Resort.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen