Du er her

Bronse til Jo i NM i triatlon

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Årets NM i langdistansetriatlon ble avholdt søndag 26. august, og Jo Friedmann fra Rye sikret seg en plass på pallen, bare drøyt 30 sekunder bak andreplassen. I tillegg tok han seieren i sin aldersgruppe.

Arrangementet var en utvidet versjon av den klassiske Trondheim triatlon. Triatletene ble fraktet ut til Munkholmen, og det var knyttet spenning til om det ville bli svømming inn til Ilsvika som planlagt, eller om været ville gjøre det vanskelig, og man måtte velge en alternativ trasé. Men vinden var beskjeden, og med litt skjerpede sikkerhetskrav ble svømmingen gjennomført som planlagt, 2400 meter. I Ilsvika lå arenaen med T1, T2 og målgang. Sykkeletappen gikk ut på Byneset, og deretter 3 runder rundt Rye, Spongdal og Hangeråsen, før den returnerte til Ilsvika, tilsammen 94 km. Løpeløypa gikk 2 runder i samme trase, tilsammen nærmere 24 km.

Jo Friedmann forteller at han hadde NM som sitt store mål denne sesongen.

- Jeg har hatt Trondheim triatlon/NM som hovedmål denne sesongen. Med en såpass lang og  krevende svømmeetappe som det er fra Munkholmen, så bestemte jeg meg for å prøve å holde svømmeformen ved like gjennom vinteren og våren, og jeg har vært med på Rye triatlon sine treninger på Tøyenbadet fast gjennom vinteren og våren, og fått mange gode økter, og god hjelp med å forbedre teknikken av trener og andre i klubben. 
Jeg fikk også trent mye i sommerferien, og brukte Oslo triatlon som en siste gjennomkjøring to uker før NM. I tillegg hadde jeg noen rolige dager hjemme hos Moder’n og Fader’n i Trondheim før løpet der jeg fikk ladet batteriene.

Hva synes du om løpet?

- Jeg er utrolig fornøyd med løpet og spesielt fornøyd med svøm og sykkel. Tidligere har jeg slitt med overgangen fra sykkel til løp, men greide å holde igjen litt på sykkel denne gangen, og gikk ikke på en smell på løpingen.   
Jeg kommer fra Trondheim og hadde både familie og venner langs løypa, som helt klart var med på å gi meg ekstra motivasjon. 

Du gjorde det jo bra i Oslo triatlon både i fjor og i år, og nå denne NM-bronsen, har du noen nye konkrete mål?

- Ikke akkurat nå. Jeg har hatt NM som det store målet for sesongen.
Jeg har lyst til å gjennomføre en Ironman en dag, men mulig jeg holder meg til olympisk og halv-ironman noen sesonger til. 

Hans Christian Tungesvik (elite) tok en overlegen totalseier, på 4.44.15, men deretter ble det kamp om plassene, Jo Friedmann kom inn på 5.13.43, bare drøye 30 sekunder bak André Johnsen (elite) som tok andreplassen. Jo vant dessuten i sin aldersgruppe, M25-29 over 30 minutter foran nummer to.

Trondheim Triatlon har tidligere arrangert normaldistanse fem ganger tidligere, og det er første gang i år at arrangementet også omfattet NM langdistanse. Du kan lese mer om arrangementet på arrangørens hjemmeside.

(Vil du også gjøre som Jo, og svømme med oss hver uke på Tøyenbadet? Les mer om dette tilbudet og meld deg på her.)


Jo Friedmann før målgang i NM. Foto: privat


Jo Friedmann under Oslo triatlon. Foto: Sportograf.
Mer om resultatene under Oslo triatlon finner du her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen