Du er her

Årsmøtet 2021

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Eivind Fougner, foto: Pål Westgaard

10. mars ble historiens første digitale, ordinære årsmøte avholdt i SK Rye. Vi var mellom 50 og 60 deltakere, og Per Morten Hjemgård hadde heldigvis tatt på seg oppgave med å lose oss gjennom, både det tekniske opplegget og ordstyrerjobben. Og det gjorde han virkelig med glans, alt var svært godt forberedt og alt det tekniske gikk som smurt.

Etter godkjennelse av årsrapporter, regnskap og budsjett, som var forholdsvis raskt unnagjort, kom vi til valg, og her ble alle valgkomiteens innstilte valgt av årsmøtet med overveldende flertall. Det kom ingen benkeforslag.

Fire styremedlemmer har gått ut av styret, og vi vil takke hver og en av dem for all den innsatsen de har lagt ned i styrearbeidet:

Else Marie Grotterød, som vi ikke fikk takket på det ekstraordinære årsmøtet, men som var en god og diplomatisk leder i løpegruppa, Pål Lønseth, som har gjort en stor innsats som nestleder, og en solid jobb med å fremforhandle markedsavtaler for klubben, Arild Hermansen som var leder av sykkelgruppa i flere år, var effektiv som få, og la ned enormt mange timers innsats for klubben, og Per Morten Hjemgård, leder i triatlongruppa, som har gjort en utmerket innsats, men nå forlater oss fordi han har startet i jobben som markedsjef i triatlonforbundet. (Mer om det her.)  Vi håper vi kan fortsette å samarbeide med Per Morten.

Dessverre har også Øystein Heggelund Dahl takket nei til gjenvalg som vara i BU. Øystein er den beste fotografen vi vet om, og har vært en klippe i styresammenheng de siste årene. Vi har hørt rykter om at det er en annen heldig klubb som får nyte godt av Øysteins innsats i styret fremover, men det er heldigvis ikke en av våre konkurrerende klubber, så vi skal akseptere det (under tvil) ;-)

Tusen takk for alt arbeidet dere har lagt ned i disse årene, vi vil sende dere alle en liten oppmerksomhet som takk.

Heldigvis har vi en arbeidsom valgkomité, og vi fikk i kveld valgt inn nye styremedlemmer slik at vi igjen er et nesten helt fulltallig styre. Tusen takk til valgkomiteen som det siste året har hatt uvanlig mange oppgaver på listen.

Disse representantene ble valgt på årsmøtet:

Nestleder: Agata Karolina Kraus Dahl

Vi er veldig glade for at Agata har sagt ja til vervet som nestleder. Mange av oss kjenner Agata fra før, hun har tidligere vært vara i løpegruppa og stiller stadig opp på dugnader i BU.

Leder i sykkelgruppa: Stein Hemma

Stein har vært i klubben i en årrekke, har vært dugnadsansvarlig for Osloklassikerne, og er en kjent og kjær syklist for mange av oss.

Leder i triatlongruppa: Thomas Wendelborg

Thomas er en aktiv triatlet og et engasjert Rye-medlem. Han er alltid positiv og stiller opp der det trengs. Nå har han tatt på seg vervet med å holde styr på triatletene i klubbene. Vi tror Thomas kommer til å passe godt inn i gruppen og gjøre en knalljobb for klubben.

Leder i løpegruppa: Andreas Tinglum

Andreas Tinglum ble valgt til å ersatte Else Marie Grotterød som leder i løpegruppa på det ekstraordinære årsmøtet i høst, og er således ikke helt ny, men ble valgt for to år nå.

– Jeg begynte å sykle terreng med Rye i 2007-2008, og meldte meg inn i Rye da. Ble aktiv i løpegruppa i 2016. Har en sønn som nå sykler terreng i blå gruppe. Det viktigste for meg er at Rye blir en klubb som favner bredest mulig og gir flest mulig mulighet til å delta mest mulig. Dette er viktig uansett alder og idrett. For meg har løpinga blitt viktigere og viktigere, og den gode stemninga i løpegruppa er en viktig grunn til at jeg har funnet løpegleden.

Vara i BU: Yngve Øksnes

Yngve er en klippe i BU gruppen. Han har vært treneransvarlig i en årrekke og har stilt opp på utallige treninger, dugnader, ritt m.m. BU er veldig heldige som får ham med på laget som nestleder.

På det ekstraordinære årsmøtet i høst ble det valgt medlemmer som vi ikke tidligere har presentert, så vi nevner dem også:

Økonomiansvarlig: Adrian Henriksen

Adrian har lang fartstid i klubben. Han har syklet i Rye siden 2005, da var han 11 år gammel og startet med terreng, men syklet senere mer landevei og har mange gode resultater å vise til. Adrian sykler fortsatt mye, og i 2019 var han i gruppen som vant Styrkeprøven på distansen Kvam-Oslo. Han satt i hovedstyret fra 2016-2019 i vervet som sekretær og arrangementsansvarlig. Vi er veldig glade for at han i høst sa ja til å ta på seg vervet som økonomiansvarlig.

Sekretær: Julie Marie Sørgård

Julie har allerede to år bak seg i hovedstyret, som sekretær i klubben, og var egentlig innstilt til vara for sekretær på årsmøtet i juni 2020, men sa heldigvis ja til å fortsette i hovedvervet i en ny periode, og ble formelt valgt til to nye år nå i september. Julie skal dessuten være ansvarlig for medlemsregisteret i Rubic, og har nå også adressen sekretar@skrye.no.
Hun driver hovedsaklig med landeveissykling, men er også mer og mer aktiv innen triatlon.
– Jeg er nå på mitt femte år i Rye, og verdsetter stort det gode samholdet i klubben, sier Julie.

Vara økonomiansvarlig: Bjørn Haugen

Bjørn har vært medlem av klubben og aktiv i løpegruppa i mange år. Vi finner ham jevnlig på resultatlistene fra de siste årene, men han forteller at han nå har sluttet å konkurrere, men ikke sluttet å løpe, selv om det nå mest er for mosjonens skyld.

Vara sykkelgruppa: Elena Grand

Elena har vært på det russiske landslaget i sykkeorientering, og meldte seg inn i Rye i 2014 etter at hun flyttet til Oslo fra Bergen året før.
Hun har drevet aktivt også med skiorientering og multisport, og meldte seg inn fordi hun likte at det var mange forskjellige treningsgrupper i klubben, både for seniorer og barn og ungdom, og et høyt aktivitetsnivå med mange varierte og regelmessige treninger.
Elena har faglig kompetanse innen utholdenhetstrening og erfaring som trener for barn og ungdom.
Favorittlangrennsrenn er Skarverennet med beste resultatet 2:01:13 (2008). Hun forteller at hun liker å delta i sykkelritt hvor naturopplevelser er en høy motivasjonsfaktor, og har som mål å sykle ritt Lillehammer-Oslo og Nordmarka rundt.

Vara sekretær har valgkomiteen dessverre ikke funnet. Årsmøtet ga sin tilskutning til at styret kan finne en kandidat, så har du lyst på et lite verv, og inngående kjennskap til klubbens styre og stell, gi oss beskjed.


Da den formelle delen av årsmøtet var ganske raskt unnagjort, kom vi til det vi var aller leiest for at vi ikke fikk gjort fysisk, nemlig det å dele ut heder og ære til noen av de som fortjener det i klubben.

To medlemmer har vært medlem av SK Rye i hele 50 år, og skal få 50 års merket.
De to er: Roger Grøndahl og Stein Mæhlum. Vi håper dere fortsetter i 50 år til.

Seks medlemmer hadde vært medlem i SK Rye i 25 år i fjor, men det ble i fjor ikke delt ut noen merker, så disse vil få 25 års merket i år i stedet:

Pål Cato Elshaug
Freddy Olsen
Sturla Rusånes
Oddbjørn Løseth
Gunnar Torgersen
Thomas Svane Jacobsen

Fem  medlemmer har vært medlem av SK Rye 25 år i år:

Else Marie Grotterød
Agnar Halvdan Moe
Stein Morten Storrø
Magnar Sande
Lars Nypan

I et år med lite aktivitet var det et samlet hovedstyre som gikk inn for å innstille hele fire medlemmer til æresmedlemmer i år, for å vise dem at vi setter pris på innsatsen de har gjort for klubben i en årrekke. Vi synes dessuten det var på høy tid å innstille klubbens første kvinnelige æresmedlem.

Årsmøtet ga sin tilsutning til utnevnelsene, så vi er glade for å kunne presentere hele fire ny æresmedlemmer i klubben:

Henning Sørum
Stein Mæhlum
Tone Kristin Larsen
Tord Bern Hansen

De nye æresmedlemmene vil vi presentere etter tur.

De to stipendene klubben har innstiftet ble også delt ut.

SK Rye-stipendet (under 17 år), 5000 kroner
Dette er et relativt nyopprettet stipend som skal oppmuntre utøvere som kanskje ikke har så mange gode nasjonale resultater å vise til ennå, men som som vi har tro på at vil gjøre dette i fremtiden, og som viser stor fremgang, innsatsvilje, påvirker miljøet i klubben på en positiv måte og virker samlende på gruppen. Kriterier: Lovende utøver, klare målsettinger og stor treningsvilje, god klubbrepresentant med positiv påvirkning.
Vinner av dette stipendet ble: Kasper Haugland.

Innstillingen:  Syklisten kom inn i Rye med et brak høsten 2019 og utmerket seg med en enorm treningsiver allerede fra første dag. Den høye treningsiveren har han beholdt siden da, og etter hvert som han ble varm i trøya ble han en stor humørspreder i treningsgruppa. Syklisten er svært lærevillig og har vist gode resultater ute, men det er først og fremst innsatsen innendørs i vinter som har imponert. Ikke bare gjennom å vinne NCF sin vintercup, men like mye for å ha tilrettelagt og organisert slik at de andre i klubben også har blitt med. Dette inkluderer opplæring av de andre, inkludert treneren. Styret har også bitt seg merke i at kandidaten har invitert med seg andre yngre ryttere på trening under korona tiden, og fremstår således som en god rollemodell og et forbilde for de som kommer bak. Kandidaten er den mest aktive på landeveisgruppas Instagram, og bør således være kjent for de fleste.


Kasper Haugland og Theodor Stokke-Fagervold, foto: Ola Morken

SK Ryes ungdomsstipend, 17-18 år, 10 000 kroner
Dette er det tidligere Merida-stipendet som skal oppmuntre og hjelpe unge i klasse M/K Junior som har vist gode resultater og stor fremgang. Kriterier: Gode resultater å vise til og et godt forbilde for de unge.
Vinneren ble: Eivind Fougner

Innstillingen: Syklisten er Ryes kanskje mest fremadstormende juniorrytter for tiden. Han har utmerket seg gjennom de siste sesongene med uvanlig stor fremgang. Syklisten har vært med i Rye siden han startet i den yngste gruppa som terrengsyklist. Han er fortsatt mest terrengsyklist, men i 2020 syklet han også både landevei og cyclocross, og markerte seg også i disse grenene. Blant annet vant han et norgescupritt i CX, og han ble nummer 6 på en etappe i landeveisrittet Tour te Fjells. På terrengsykkelen har vår syklist fått med seg flere pallplasser, og han ble blant annet nummer 3 i NM som Rye arrangerte på Langsetløkka. Gjennom sine resultater i sesongen 2020 ble han også tatt opp til juniorlandslaget i inneværende sesong. Eivind Fougner er en flott ambassadør for Sportsklubben Rye, er alltid å se med et smil om munnen, og gjennom sin 100% dedikerte innsats på sykkelen, er han også en stor inspirasjon for våre andre ungdommer.


Eivind Fougner

Siden vi i 2020 ikke fikk delt ut hedersbetegnelsen «Årets syklist», «Årets BU», «Årets triatlet» og «Årets løper», slo vi sammen 2019 og 2020, og delte ut disse hedersbetegnelsen for innsats i begge de to årene som har gått.

De nominerte kan du lese om her, og vinnerne ble:

Årets løper: Solgunn Marita Tverfjell
Årets BU: Gard Woxholt
Årets triatlet: Markuz Lindgren
Årets syklist: Kristin Falck
Årets elite: Ludvig Fischer Aasheim

Les mer om vinnerne her.

(For ordens skyld, Inger Woxholtt og Gard Woxholt er ikke i slekt, og kjenner ikke hverandre.)

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen