Du er her

Og vinnerne er ...

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Vi har kåret årets syklist, årets triatlet, årets løper, årets barn/ungdom og årets elite!

Gruppene nominerte kandidater hver til hver pris, og vinnerene ble utropt på årsmøtet. Siden årsmøtet ble avholdt digitalt ble det liten sjanse til å gjøre stas på både de noiminerte og vinnerne, dette håper vi at vi får mulighet til å gjøre ved en senere anledning.

Alle de nominerte kan du lese om her.

Vinnerne er:

Årets løper 2019-2020: Solgunn Marita Tverfjell
Årets barn/ungdom 2019-2020: Gard Woxholt
Årets trialet 2019-2020: Markuz Lindgren
Årets syklist 2019-2020: Kristin Falck
Årets elite 2019-2020: Ludvig Fischer Aasheim

 

Solgunn Marita Tverfjell, årets løper 2019-2020:

Solgunn er en meget aktiv og habil løper, som i tillegg til å imponere med sine gode resultater spesielt i litt lengre løp, alltid er med på løpegruppas treninger og turer. En ekte og mangeårig Rye-løper, med hjerte for løping og fellesskap, og som tross skader har stilt opp for klubben i Holmenkollstafetten og på fellesturer. Solgunn er med sin stayerevne, lune humor og gode smil en inspirasjon for oss alle!


Solgunn flankert av Kenneth Antonsen, Ingar Madsen og Reidar Søbstad under Birkebeinerløpet i 2019.


Else Marie Grotterød og Solgunn under Nordmarkstraver'n i 2016.


Gard Woxholt, årets barn/ungdom 2019-2020

Gard er med på alt som blir arrangert av treninger, ritt og samlinger i Rye Terreng. Han har vært med i Rye fra første anledning, fra han var 7 år – dvs. i 2009. Gard har i de siste sesongene hatt virkelig stor sportslig fremgang, der han har utviklet seg mye både teknisk og fysisk. Gard er nå helårssyklist og er blant dem som holder best kontinuitet i treningsarbeidet. Gjennom sitt standhaftige oppmøte på trening, enten det er regn, minusgrader eller snøvær, bidrar han også stort til at vi har et godt sykkelmiljø i terrenggruppa. Denne sesongen blir Gard førsteårs senior. Gard er motivert som aldri før og har uttalte planer om å klatre videre på resultatlistene.

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Gard Woxholt ikke er i slekt med Inger Heiberg Woxholtt, og at de ikke kjenner hverandre i det hele tatt.)


Gard Woxholt under Bjerkekross i oktober 2020. Foto: Atle Rømo


Gard Woxholt under Bjerkekross i oktober 2020. Foto: Atle Rømo

 

Markuz Lindgren, årets trialet 2019-2020

For tidligere XP syklist Markuz er det nå triatlon som gjelder. Han er en av Ryes satsningsutøvere, og har kvalifisert seg til Ironman 70.3 verdensmesterskapet i sin aldersklasse både i 2019 og for 2020 i Bahrain i desember med en sterk 40. plass på tiden 4:06:46.   Årets mål er å kvalifisere seg til Ironman verdensmesterskapet i full distanse på Kona, Hawaii. Markuz er en flittig bruker av svømmehallen og er like blid som en delfin. Selv om han har strukturerte treningsøkter som har følger nøye, så har han alltid tid til å bidra med råd og støtte til de rundt seg – spesielt på NiH.


Markuz under Oslo triatlon. Foto: Sportograf


Markuz fra tiden han syklet på XP i 2014.

 

Kristin Falck, årets syklist 2019-2020

Kristin har vært medlem i Rye siden 2007, er proffsyklist på Zwift, og er godt kjent i mastersmiljøet for sine rå prestasjoner, og har tatt medalje i hvert eneste master-VM hun har deltatt i. Under Tour de fjells i juli 2020 stilte hun som eneste kvinnelige Rye-rytter opp mot omtrent alle de beste, landslagsryttere og proffer, og tok en imponerende 7. plass i sammendraget. I høst var hun en av to kvinner tatt ut til å representere Norge i tidenes første verdensmesterskap i E-sport på plattformen Zwift.


Tour Te Fjells 2020


Kristin og resten av Zwift-landslaget

 

Ludvig Fischer Aasheim, årets elite 2019-2020

I 2018 ble Ludvig Fischer Aasheim nummer ti i EM junior på landevei, men i mai 2019 ble Ludvig syk. Han ble akuttinnlagt, og hadde fått betennelse på både hjerteposen og hjertemuskelen, ble det konstatert på Ullevål. 
Legene legene ga ham treningsforbud frem til desember 2019, og sammen med far og trener Egil Aasheim ble de enige om at det fornuftige var å ta et helt hvile-halvår. Utover våren 2020 trente Ludvig seg opp igjen, og det gikk så bra at Ludvig ble beste klubbrytter sammenlagt i Tour te fjells med en 6. plass sammenlagt, en utrolig comeback i et veldig sterkt felt. (Resultatene fra Tour de fjells her.) Han ble også nest beste klubbrytter under NM senior fellesstart i 2020. Han kom inn i tilnærmet samme gruppe som syklister som Kristoff og Eiking, en utrolig sterk prestasjon. (Se resultatlisten fra NM her.)

Vi er utrolig glade for at Ludvig ikke bare er på beina igjen, men også tilbake for fullt på sykkelen, og vi gleder oss til å følge ham videre.


(Du kan lese et intervju med Ludvig på TV2 eller hør hele podcastepisoden med Ludvig i Sykkelpodden, og lese er artikkel om Ludvigs hjertetrøbbel i Procycling her.


Ludvig før sykdomsproblemene startet, her med far Egil Aasheim og mor Gisela Fischer Asheim.Det har kostet, men Ludvig er tilbake. Foto: Hans Georg Foss

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen