Du er her

Snart sesongpremiere!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

XP under helgens treningssamling i Arvika. Foto: Pål Kristoffer Sørvoll

Enebakk Rundt er årets første ritt, starten på landeveissesongen, og første test på hvor landet ligger. Rittet er 83 km, og arrangeres hvert år 1. mai.

– Enebakk Rundt er det eldste turrittet i Østlandsområdet, når man ser bort fra Styrkeprøven Trondheim-Oslo fra 1967. Enebakk Rundt er populært som et godt innarbeidet arrangement med passe lengde som turritt tidlig i sesongen, og alle vet at det kommer på 1. mai hvert år, sa rittleder Olav Tyrhaug til Landevei i fjor. Han legger til at traséen også passer ypperlig som en første formtest på våren, uansett ambisjonsnivå.
– Løypa er småkupert uten for store utfordringer, slik at det er overkommelig uten å ha altfor mange mil i beina på forhånd, sier Tyrhaug.

ENEBAKK RUNDT 2016

– Enebakk rundt er ikke et ritt, det er fortvilelse, frustrasjon og forbannelse, sa Josef Noll, kaptein på Rye 17 i fjor, etter at rittet ble gjennomført i 3 grader, piskende regn og smertefulle haglskurer. I fjor stod nesten 200 Rye-syklister på startstreken.

Etter seieren i 2015 var Rye Expressen tittelforsvarere, men Team Kjekkas tok seieren, halvminuttet foran XP. Men i kvinneklassen tok Rye seieren, Kristin Falck og Malin Johansen suste inn til gull og sølv.
– Vi kjørte veldig bra og er godt fornøyde med gjennomføringen, sa Thomas Brodersen i XP i fjor. Det var vått og kaldt. Det regnet og haglet også en periode. Men det er veldig moro å endelig være i gang.

Mer om fjorårets ritt her og på landevei.no her.


Enebakk rundt 2016. Foto: Ola Morken

TRENINGSSAMLING I ARVIKA

Denne helgen har Ekspressen og Rye 15 vært på treningssamling i Arvika. Nytt av året er et tettere samarbeid mellom XP, Rye 15 og Rye 1, og i dag kom nyheten om at XP i år satser for fullt på strekningen Trondheim – Oslo under Styrkeprøven, og ikke stiller eget lag på distansen Lillehammer – Oslo. Mer om dette i denne artikkelen.

Det ble 450 km og 16 timer, fordelt på 4 økter over 3 dager. Øystein Garshol, kaptein for Rye 15 oppsummerer treningssamlingen slik:

Vi hadde en lang og seig tur til Arvika på ca 143 km med tidvis ugunstige vindforhold. Vi hadde tidvis litt for høy belastning, men justerte oss noe inn og alle var med og bidro hele veien til Arvika.
Lørdag hadde vi to gode økter. Først en bråstart i stor-rulla med XP, så 6x8min drag i tidvis beintøffe vindforhold, men lot oss ikke engang stoppe av skogens konge. Vi satt ekstremt tett og fint i rulla med vinden rett i mot og beholdt/økte snitt watt per drag gjennom hele økten. Deretter mistet vi noe fokus, og vinden ble tøffere, på returen mot Arvika, med særlig noe støting over bakketopper. Dagens andre økt med bistand fra XP ved Rune Holden og Jo ga gode svar på hvor vi står. De var godt fornøyd med hvordan vi sykler som gruppe, men gav oss et par ting vi må terpe på.
Søndag ble en ny dag med noe vind, men relativt lett tempo innledningsvis. Vi syklet i blandede grupper med XP frem til Skotterud før Rye 15 igjen var på egenhånd. .

Oppsummert: Sjeldent har gruppen vært så stabil etter såpass få samkjøringsøkter. Dette kan ikke annet enn å bli et fantastisk år for Rye 15.


Fra helgens treningssamling i Arvika. Foto: Arild Hermansen


Fra helgens treningssamling i Arvika. Foto: Pål Kristoffer Sørvoll


Fra helgens treningssamling i Arvika. Foto: Ola Høiby

GJENNOMKJØRING

Imens syklet 9 ryttere fra Rye 1 en gjennomkjøring av Enebakk rundt.

Kaptein Jan Gamre forteller:

– Vi startet rolig i deilig sol med låst rulle. Fra Furuset satte rulla rolig i gang. Med lett terreng og medvind ble farten tidvis høy allikevel. Etter litt grums fant vi flyten og samkjøringen. Og det fløyt svært godt i lange partier. Jeg klokket inn på 2.23 med 35km/t i snitt, hvor vi slett ikke kjørte rittfart i mange deler av løypa. Vi kjørte faktisk de 3 mila fra Lillestrøm til Ytre Enebakk nesten 1 minutt raskere enn under rittet i fjor. Det var utrolig moro å flyte med. Borgar Waale er en fantastisk rullesyklist som bidro til ro og høy flyt. Jan Henrik fra tidl tempoen og Einar fra Jardar er også habile og sterke syklister som kjørte god rulle hele veien. Utrolig GØY! Disse gutta blir å se på flere ritt med Rye 1 gjennom sesongen. Må si at det ble en svært god gjennomkjøring og at det lover veldig godt for Enebakk Rundt om 8 dager! Takk til alle som var med.

Og med kun 9 ryttere og låst rulle helt til Furuset, er 2.23 en knallsterk gjennomkjøring.

Rye 2 og Rye 19 syklet også traseen til Enebakk rundt sammen, og vil gjøre det 1. mai også. Tiden det ble syklet på i går var 2.48, med få menn og enda færre kvinner i rulla. De regner med å bli flere 1. mai, og at tida dermed kanskje blir omtrent 2 timer og 40 min.

Men det er fortsatt noen dager igjen til 1. mai, vi har flere ting det skal terpes på i uka som kommer.

– Vi er en gjeng ydmyke ryttere som er villige til å lære bort og lære av hverandre for å få til det gode samspillet. Sammen gjør vi hverandre gode! Bare én uke til sesongstart nå. Can't wait! sier Siv Elin Sæteren, logistikkansvarlig i Rye 15.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen