Du er her

Andreplass tross massevelt

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Ola Morken

Det var knyttet stor spenning til sykkelrittet Nordmarka rundt, den første av Osloklassikerne, som gikk på søndag. Ville Ekspressen forsvare tittelen etter seieren i fjor, eller ville Team Kjekkas, som vant overlegent på Enebakk rundt for et par uker siden, bli for sterke?

– Nordmarka rundt er et ritt som utfordrer oss på flere områder der vi har litt å jobbe med. Vi må sørge for å sykle mer kontrollert i motbakker og bli tøffere nedover. Slik sett er dette rittet ideelt. Nordmarka rundt har nok av terreng og utfordringer, så det er bare å bite tenna sammen og holde seg fast, sa Rune Holden til landevei.no før start. Men rittet er et oppkjøringsritt, og ikke sesongens hovedmål, og skal brukes deretter, poengterte han.

Team Kjekkas åpnet hardt, og viste seg å være veldig sterke. Aurora Borealis (Sykkelridderne) åpnet også hardt, kanskje litt for hardt. Ved Grua, med en drøy time igjen av rittet, var XP hele 2.08 minutter bak Borealis, og 4.38 min bak Kjekkas.

Den siste timen får XP imidlertid fart på rulla, og henter sekund for sekund inn Aurora Borealis, som kanskje har fått kjenne litt på en alt for tøff start.

Men i Nittedal, ved Varingskollen, skjer det som ikke skal skje. En Porche Cayenne finner pluselig ut at han skal snu midt på veien, tar en U-sving, og siden veien er for smal begynner han å rygge i kjørefeltet, over en heltrukken dobbel sperrelinje. XP klarer ikke å unngå en massevelt. Det går verst utover Claes Watndal, som brekker kragebeinet og må hentes med ambulanse. Resten av gjengen kommer seg på syklene igjen, men flyten er borte, flere ryttere kan heller ikke bidra i rulla slik de hadde kunnet før velten.

Team Kjekkas er for sterke, og vinner Nordmarka rundt. 

– I dag taper vi for et bedre lag, vi hadde ikke vunnet selv uten velt. Vi tapte 1-2 sekunder per kilometer til Kjekkas også før velten, sier Pål Sørvoll i ressursgruppa til XP. Vi har regnet litt på det, og alt i alt taper vi nok mellom 2 1/2 og 3 1/2 minutt på denne velten.  Vi taper for et bedre lag, men tidsdifferansen opp til vinnerne kunne lett vært halvert uten veltet, sier han.

Men XP klarer likevel, tross velten, å kjøre inn Aurora Borealis, og slår dem praktisk talt på målstreken, med tre skarve sekunder.  

Det blir derfor en 2. plass til XP i lagkonkurransen, noe som lover svært godt for resten av sesongen.

Bilisten, som stakk av fra stedet, er politianmeldt.

Les mer om arrangementet Nordmarka rundt her, om Rye 1s innsats her og om Rye 15 her.


Foto: Morten Ødelien


Foto: Morten Ødelien


Foto: Morten Ødelien


Foto: Marit Krohn

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen