Du er her

Rye 1 - gratulerer med knallsterkt resultat!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Rye 1, med Kristin Falck midt i feltet. Foto: Ola Morken

Rye 1 har all grunn til å være riktig fornøyde med innsatsen i helgens Nordmarka rundt. Resultatlistene viser at de kom på 6. plass i lagkonkurransen, og slo dermed mange av de andre klubbenes førstelag. Bare Kjekkas, XP, Aurora Borealis, Frøy 1 og Follo var raskere enn vårt andrelag.

– For et herlig lag, sier Kristin Falck, som syklet med Rye 1 for anledningen. Og kudos til Jan for god kaptein!

– Vi klarer å skvise ut det som er av fart og krefter i laget, sier kaptein Jan Gamre. 13 av våre ryttere kommer samlet inn på tiden 4:01:30, og vi blir det 6. beste laget. Vi slår førstelagene til både Ullensaker, Lørenskog og Ceres, lag som slo oss med klar margin i fjor.

Vi åpnet litt for hardt med mange ryttere som var for hete på grøten i starten, men det var for mye støy og for mye adrenalin til at laget lot seg dempe. Vi mistet to ryttere på Ring 3. Da vi kom over på Bærumsveien fant vi sakte og sikkert ro og flyt, og vi passerte flere lag forbilledlig ved å gå ut på en rekke i forbikjøringene. Nedover Sollihøgda var det ekstremt dårlig sikt med tåke, våt veibane og dårlig asfalt flere steder. Vi kjørte kontrollert ned og samla oss da veien ble bedre. Ved Utstranda tempo hadde vi altså nesten 48 km/t i 8 km med relativt lite bruk av energi. Her merket jeg godfølelsen bre seg i laget sammen med innslag av tørr asfalt. Vi kjørte veldig bra herfra og helt til Grua.

Flaskestoppen nære toppen av Jevnaker bakken fungerte strålende, - tusen takk til støtteapparatet som hadde ordnet alt på en praktisk måte. Både nye flasker og påfyll med gel er HELT avgjørende for at mange av oss klarer opprettholde trøkket. På Grua er vi akkurat på skjema til 4 timer og passerer på 2 timer og femti minutter.

Vi kjører ganske bra til Harestua med bra trøkk i motvinden. Når vi tar av på R4 blir rulla ganske fort redusert til 8 mann. Etter noen kilometre er vi nede i 6 mann. 4 av disse gikk nonstop i rulla hele dagen. Her kan det hende at vi skal teste en annen strategi i neste ritt. Vi får se om vi prøver en restart av rulla og kaster alle mann inn neste gang det begynner å tynnes på denne måten når det fremdeles er 30 km til mål. Sannsynligvis vil det gå nesten like fort, men vi sparer krefter til de som skal taue mot slutten. Det er jo ikke gratis å ligge på halen heller.

Follo passerer oss ved avkjøring til Gjelleråsbakken. Vi henger oss på og kjører ganske radig første halvdel av bakken. Oppe ved Hagan sprekker det opp, og det er bare de mest klatresterke som henger i ryggen på Follo. Kreftene er slutt og de fleste har det fryktelig vondt. Heldigvis er det ikke langt til toppen og snart er vi ved den "etterlengtede" rundkjøringen oppå Gjelleråsen. Laget samles og vi skyter fin fart oppover Vestliskråningen. Vel oppe ovenfor Vestli settes det maksfart og de som har noe å kjøre med skviser ut den siste juicen de har av kroppen. Ammerud, Veitvet ... Endelig – et siste magadrag og vi ruller over målstreken glade og fornøyde. Joachim følger rett bak, mens 3 øvrige ryttere triller inn noen minutter bak han igjen.

Rye 1 har gjort en fantastisk god laginnsats, tusen takk til alle som stod på startstreken i dag. Takk også til støtteapparatet ved Stein og Camilla, avslutter Jan. Nå sere vi frem mot Randsfjorden rundt som går allerede på lørdag!

Det var også veldig moro med klart bestetid til Kristin Falck blant damene, og en like klar klasseseiere til evigunge Eirik Stangeland i klassen 60-64. Begge disse var viktige bidragsytere i rulla.


Innsatslystne Rye 1 syklister før start. Foto ved Jan Gamre


Joachim Johansen, Rye 1


Deler av et fornøyd lag etter målgang. Foto ved Jan Gamre.

Les mer om arrangementet Nordmarka rundt her, om XPs innsats her og om Rye 15 her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen