Du er her

Kurs for løypevakter og stasjonære vakter

Inger Heiberg Woxholtts bilde

(Kathrine Nordgård som løypevakt under Nordmarka rundt i 2017. Foto: Marit Krohn)

De nye kravene til opplæring for løypevakter gjelder for fullt fra og med 2018, og alle bør derfor gjennomføre opplæringsprogrammet for å kunne bidra med en dugnadsinnsats i klubben.

Opplæringen gjennomføres som e-læringskurs, dvs at hver enkelt gjennomfører kurset på egen datamaskin. Kurset er laget for å ta 1 time og 40 min, men det tar i praksis betydelig kortere tid.
For å komme inn på kurset går du til «Min idrett» og logger deg på.
Har du ikke en bruker må du opprette dette først. Dette kan alle gjøre uavhengig av klubbtilhørighet. Deretter velger du "Påmelding", og søker opp "Løypevaktkurs e-læring" under "Kurs". (Detaljert beskrivelse finner du her.)

For stasjonære vakter kreves det litt mer, du kan lese om det her. Del 2 (samling) avholdes i Osloområdet 26. april i regi av NCF, mer om den delen av kurset og påmelding her.

Endringene i regelverket for sykkelritt på vei gjør at alle løype- og stasjonære vakter nå må ha opplæring. Rye har fem store arrangementer hvert år. Tre av dem er turritt. Alle arrangementene er veldig arbeidskrevende. Vi har derfor en konstant mangel på folk, og for Rye er dette er stor utfordring. Overskuddet fra rittene er grunnlaget for driften av klubben, med alt fra Barn- og ungdom til Styrkeprøvelagene våre. I tillegg er arrangementer som disse selve livsnerven i Sykkelnorge. Det er på den måten vi sykkelidretten bidrar til folkehelse. Å droppe rittene er ikke noe alternativ, men på den annen side mister vi folk, og uten medlemmer har vi heller ingen klubb, og uten klubb blir det heller ingen ritt.

Hvis vi selv ikke kan stille med vakter med opplæring, må vi leie inn vakter eksternt, og bruke inntektene våre på vakter i stedet for å skape aktivitet i klubben.

Les mer om de skjulte arrangementskostandene ved ritt her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen