Du er her

Bloggen til Jannicke Bergh

Dag 47 av 365-Svømming

Svømmetrening i dag. Vekt på teknikk som det har vært så langt i 1 kv. Svømming handler mer eller mindre i stor grad om teknikk. Jeg har svømt lite før og må prioritere å etablere en god teknisk utførelse. Det er veldig lett å gå i fellen og kjøre for mange repetisjoner på en øvelse, bli sliten, få en dårligere teknisk utførelse og over tid innlære den dårlige tekniske utførelsen.

Dag 46 av 365

Overskuddet var tilbake igjen i dag etter to restitusjonsdager. Styrketreningsøkten gikk bra, men det er noen forhold som jeg må ta til etterretning. Jeg kjører et fast program med baseøvelser hvorav en del av øvelsene er hentet fra "Triathletes training bible" av Joe Friel. Vekten er på etablering av muskelstyrke-ikke volum. Dvs få repetisjoner og maks belastning. Resultatet er at jeg merker god fremgang ift belastning på de ulike øvelsene. Et annet forhold er at jeg noterer svake punkter ift noen av øvelsene.

Dag 42 av 365

Styrketrening i dag. Bra overskudd i dag, 8 av 10. Jeg merker fremgang ift at jeg kan belaste mer på øvelsene enn tidligere. Jeg har så langt i 1 kv som er en basisperiode gjennomført 11 av 22 styrkeøkter. Alle øvelsene er rettet inn mot å gi økt styrke generelt og forbedre svake punkter.

Svake punkter er kjerne, bakside av lår og rygg. Jeg har fremgang på alle disse. Fremover skal supplere med flere øvelser for å styrke kjernen. Det er mao på tide med en revisjon av treningsprogrammet for styrke.

Dag 41 av 365

Langtur på sykkel i dag. Motstandsrulle i eget hjem er praktisk, men utgjør en stor ensidig belastning på baken. Jeg hadde den udelte gleden av å bli frastjålet et godt sete i fjor. Samme modellen var ikke å få tak lenger. Jeg har derfor forsøkt en annen modell en periode. Den er ikke egnet for meg i samme grad som det forrige. Begge er av fabrikatet Specialized. Den første modellen var Jett Lady. Den har jeg nå heter Toupe. Den må jeg bytte ut.

Med denne økten har jeg gjennomført 11 av 22 planlagte økter i 1 kvartal. Så langt er alt i rute.

Dag 40 av 365

Da noterer jeg at det er 135 dager igjen til DSS, 26 uker til Oslo triathlon , 31 uker til UltraBirken og 32 uker til Oslo Maraton. Alle utgjør mine A-mål for sesongen.

Jeg har klart å følge treningsprogrammet for året så langt, men har gjort en viktig korreksjon. Min plan var å implementere svømming som en egen gren, samt supplere med skiløping. Etter 5 ukers trening er fasiten at styrke, svømming, sykling og løping går mer eller mindre iht plan, mens det ikke har vært rom for skiløping all den tid det må gis tid og rom for nødvendig restitusjon.