Du er her

Landeveisgruppene 2014

Ottar Henangers bilde

På informasjonsmøtet den 11. november ble de ulike landeveisgruppene for 2014 presentert. Presentasjonen for møtet finner dere her.

SK Rye sin satsning er tradisjonen tro rettet mot Styrkeprøven som hovedmålsetning. På den klassiske distansen Trondheim-Oslo vil SK Rye i 2014 stille med 5 grupper (Rye Expressen, Rye 15/16/17/19) og på Lillehammer-Oslo blir det 3 grupper (Rye 1/2/3).

Nytt for 2014

  • SK Rye vil etablere en felles satsning for å vinne Masters Cup 2014
  • Lillehammer lagene endrer navn til Rye 1 (tidl. Lille 40), Rye 2 (tidl. Lille 35) og Rye 3 (tidl. Lille 30).
  • "Nye" Rye 16 får hardere målsetning og Rye 17 gjenomstår som nytt "folkelag" for distansen Trondheim-Oslo.

Masters Cup

Masters Cup er en serie med ritt for aldersbestemte klasser (M/K30 og oppover) i regi av NCF. Det konkurreres i 3 ulike ritt (tempo, fellesstart og rundbane) fordelt over hele landet. Mens de tradisjonelle landeveisgruppene til SK Rye trener stort sett frem mot Styrkeprøven i slutten av juni, så arrangeres Masters Cup gjennom hele sesongen. Resultater beregnes på slutten av sesongen pr. aldersklasse (M/K30 og oppover) og sammenlagt mellom klubbene.

Selv om SK Rye ikke hadde noe uttalt satsning på Master Cup i 2013 var mange ritt preget av våre medlemmer. Spesielt kvinnene har gjort det svært bra med bla. seier i Nordisk fellestart til Cathrine Bjørkelund (K30), 3. plass i NM tempo til Kristin Falck (K40) og 5. plass totalt til Linda Evensen (K45). I herre-klassen sikret Martin Jarret (M30) 2. plass totalt og i NM fellesstart, mens Eirik Olsen tok mange enkeltseiere på tempo (M40).

For 2014 vil SK Rye videreføre arbeidet med å skape ett godt, inkluderende og tilrettelagt miljø som gir den enkelte mulighet til å hente ut sitt potensiale. Spesielt vil man fokusere på å legge forholdene bedre til rette for våre kvinnelige medlemmer. Vi ønsker å jobbe frem et eget program rettet mot kvinner i tillegg til samarbeid med gutta om trening og ritt.

For 2014 vil SK Rye jobbe sammen for å vinne Master Cup 2014 sammenlagt og for å ta flere medaljer i NC Masters, NM, Nordisk og en medalje i VM.

  • Vi ønsker spesielt kvinner velkomne.

Er du interessert, følg med - mer informasjon kommer senere!

Rye Expressen (XP)

Rye XP har røtter tilbake til 1970-årene før Expresslaget ble etablert i 1998. Siden 2002 har laget tatt totalt 8 av 12 mulige seire på Styrkeprøven. Laget har over mange år etablert en god lagmoral og evne for god samkjøring og er på mange måter forbildet for de andre gruppene i SK Rye.

Les mer om Expresslaget her!

Rye 15

Rye 15 er «rekrutteringslaget» for Rye XP og deltar også i lagkonkurransen. Er du en sterk rytter med erfaring fra tidligere så er Rye 15 en fin gruppe å starte sammen med før man tar steget opp til Rye XP.

Målsetning for 2014 er å komme blant de 3 beste i lagkonkurranse på Trondheim-Oslo.

Les mer om Rye 15 her!

Rye 16

På 1980-tallet var Rye 16 den raskeste gruppen til SK Rye og en av forløperne til dagens Rye Expressen. Mens den raskeste gruppen i dag er Rye Expressen, har dagens Rye 16 videreført mye av arven fra tidligere. Laget gjenoppstod i 2009 og tok da over stafettpinnen fra Rye 17. Interessen for laget har de siste årene ligger på rundt 40-50 syklister og har vært kjent for svært godt samhold og gode resultater.

Rye 16 er sammen med Rye 17 og Rye 19 laget for deg som ønsker å trene ved siden av jobb og familie, men likevel sykle fort.

Målsetningen for 2014 er å sykle på under 15 timer og 30 minutter med maksimalt 30 deltakere.

Les mer om Rye 16 her!

Rye 17

Rye 17 er for mange synonymt med SK Rye og kjedekjøring. Helt siden 1980-tallet og frem til i dag har gruppen stått for rekruttering og opplæring av svært mange som i dag sykler for SK Rye. Ved å fokusere på effektiv rullekjøring og inklusiv holdning har laget vært med å videreformidle verdiene i SK Rye til nye medlemmer.

Rye 17 er sammen med Rye 16 og Rye 19 laget for deg som kanskje er ny til landeveissykling og ønsker å trene ved siden av jobb og familie sammen med andre.

Målsetningen for 2014 er å sykle på under 17 timer.

Les mer om Rye 17 her!

Rye 19

Rye 19 er inngangsporten for deg som drømmer om å fullføre Trondheim-Oslo men som kanskje ikke helt vet hva det innebærer. Sammen med Rye 16 og Rye 17 fokuserer laget på å kunne oppfylle den enkeltes drøm gjennom felles effektiv rullekjøring av laget.

Rye 19 er sammen med Rye 16 og Rye 17 laget for deg som kanskje er ny til landeveissykling og som drømmer om å fullføre noe man aldri trodde var mulig.

Målsetningen for 2014 er å sykle distansen på under 19 timer.

Les mer om Rye 19 her!

Rye 1

Rye 1 (tidligere Lille-40) er selve lokomotivet i SK Rye for distansen Lillehammer-Oslo. Lagets mål er å kjøre distansen på under 4,5 time, dvs. med en snittfart godt over 40 km/t. Laget stiller i lagkonkurransen og det vil derfor stille med maksimalt 30 deltakere.

Laget har på lik linje med andre grupper i SK Rye hatt ett svært godt miljø, både treningsmessig og sosialt. For 2014 vil laget og dets medlemmer bidra med satsningen mot Masters Cup.

Er du erfaren syklist som ønsker å finne ett flott miljø hvor du kan kombinere lagsykling og Masters Cup, så er Rye 1 laget for deg.

Les mer om Rye 1 her!

Rye 2

Rye 2 er selve «folkelaget» i SK Rye for distansen Lillehammer-Oslo. Lagets mål er å kjøre distansen mellom 5,5 og 5 timer, dvs. med en snittfart rundt 33-35 km/t. Tilsvarende som Rye 16/17 fokuserer laget på effektiv rullekjøring for å få ut hele potensiale til den enkelte rytter og laget som helhet.

Rye 2 er sammen med Rye 3 laget for deg som ønsker å trene ved siden av jobb og familie, ikke sykle fullt så langt som fra Trondheim, men likevel sykle fort.

Les mer om Rye 2 her!

Rye 3

Rye 3 (tidligere Lille-30) er inngangsporten for deg som er ny til landeveissykling. Hvert år blir mange nye syklister ønsket velkommen og får en flott introduksjon til sykling på landevei som lag.

Rye 3 er sammen med Rye 2 laget for deg som kanskje er ny til landeveissykling og som ønsker å sykle aktivt sammen med andre.

Målsetningen for Rye 3 er å få med så mange som mulig samlet til mål.

Les mer om Rye 3 her!

Hvordan finne riktig gruppe?

De ulike gruppene har ulik målsetning og ulike krav til deltagelse. For å finne riktig gruppe for deg, svar på følgende spørsmål:

  1. Ønsker du å trene med Trondheim-Oslo eller Lillehammer-Oslo som motivasjon og målsetning?
  2. Eller ønsker å du å sykle tempo og fellesstarter?
  3. Hvor fort ønsker du å sykle?

For at gruppene skal fungere sikkerhetsmessig, teknisk og sosialt er det viktig at rytterne er så jevne som mulig. I en gruppe med noen sterke ryttere og noen som ikke helt henger med er det en utfordring å få det til å fungere. Det beste er når gruppene består av ryttere som har omtrent samme kapasitet.

Det er viktig å være klar over at en gruppe som har trent sammen sykler mye raskere enn den enkelte rytter klarer alene. Mye raskere. Spesielt over lange distanser som i Styrkeprøven. For de av dere som ikke har syklet i en slik gruppe tidligere vil bli positivt overrasket over hvor fort du kan sykle sammen med en gruppe.

SK Rye har en gruppe som passer for de fleste. Men du må prøve selv. Velg deg en gruppe som du tror passer deg og bli med på trening. Passer ikke intensiteten og farten, ta en prat med kapteinen for gruppen og bytt til en annen gruppe.

Lagkonkurranse

Lagkonkurransen i Styrkeprøven (og i enkelte andre ritt) er tilbud til klubb/lag som har tilstrekkelig antall ryttere for å kunne delta. For lagene som deltar i lagkonkurransen (Rye Expressen, Rye 15 og Rye 1) er antall deltakere begrenset til maksimalt 30. Det vil derfor være laguttak for disse gruppene. Dersom du har lyst å sykle med ett av disse lagene bør du derfor melde din interesse allerede nå til det aktuelle laget. 

De andre gruppene er i åpen for hvem som helst som har lyst å sykle sammen med oss. 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Erik Øystein Johansens bilde