Du er her

Den store Styrkeprøven - med sludd og kuldegrader over fjellet

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Adrian Henriksen og Halvor Tandrevold var i gruppen som vant Kvam-Oslo.

Årets store styrkeprøve, Trondheim-Oslo ble en kald fornøyelse for mange.

De som startet fredag kveld fikk en kjølig natt.
–Det begynte å regne på Heimdal, forteller Thomas Svane Jacobsen, som kjøre med jubilanten Henning Sørum, som nå fullførte sitt 40. Trondheim-Oslo. (Mer om det her.)
–På Oppdal var det ned mot null grader og regn ... På første matstasjon på Oppdal var vi nesten 30 minutter for å få varmen i oss, og vi måtte varme hendene for å klare å bruke dem. Når vi begynte å sykle videre mot fjellet var det gyselig kaldt, og på fjellet fikk vi motvind og temperatur ned på minus 2 grader. Thomas og Henning syklet sammen med Stein Morten Storrø, Sturla Rusånes, Geir Sigurd Hetland Berge, Tor Oddvar Berge og Marianne Sørum (datter av Henning).

Birgit Løppenthien var også av dem som startet kvelden før, og fullførte på 21.29.48 og 6. plass i sin klasse, i regn og kuldegrader. – Nå trenger jeg lynrask restitusjon før Jotunheimen rundt neste helg, sier tøffingen.


Birgit Løppenthien, som tidligere i år ble Ryes distansemester på sykkel. (Mer om det her.) sammen med Frøy-venninne Farrah Mala.

At været ikke var det beste for de som startet fredag kveld rapporterer også avisa Innherred om: "På Dovre ventet temperaturer rundt null grader, og med regn og sludd i tillegg så ble det for tøft for mange. Arrangøren hadde leid inn bistand fra politiet for å sikre en trygg gjennomføring av rittet. På Dovre kom en patrulje over flere ryttere som lå i veggrøften og hutret og skalv av frost."

Adrian Henriksen og Halvor Tandrevold startet fra Dombås kl. 8. Der var været mye bedre, og turen gikk også strålende, det ble seier til Adrian, Halvor og gruppen de syklet sammen med på denne distansen.
Fra Kvam til Oslo er det 240 km, og tiden deres ble 8.21.55.


Adrian med startnummer 2021 og Halvor Tandrevold i bakgrunnen, er klare på Dombås før start.


Klare til start på Kvam.


Gjengen som syklet inn til seier på Kvam-Oslo.

Erik Sandnes, som har syklet de elleve siste årene og startet allerede kl 21 fredag kveld, valgte å gi seg på Fåvang p.g.a. tidskontrollen:

Styrkeprøven i år ble bare på 32 mil for min del. I år valgte jeg å kaste inn håndkleet på Kvitfjelltun matstasjon. 32 timer strakk ikke til. For å dra en sammenligning til sjakken, så har lite for seg å fortsette spillet når en uansett er matt i andre trekk. Å havne bak sperrefristen et sted mellom Biri og Totenvika. Og skulle jeg forsøkt å overprøve sannsynligheta for å bli tatt ut av rittet grunna overtid, så hadde jeg nok endt opp med å brenne lyset i begge ender og ramle av sykkelen av utmattelse til slutt. Så derfor har jeg bestemt meg: Om ikke makstida utvides til 36 timer, så kommer jeg ikke til å melde meg på til start igjen neste år. Og setter i så fall strek over en 11 år lang personlig tradisjon. Det er rett og slett blitt for vanskelig å seile sin egen sjø fra Trondheim innafor det nåværende tidsvinduet. Men ikke utenkelig at jeg melder meg på til halvstyrkeprøven fra Kvam hvis jeg ikke finner på noe annet. Et eventuelt comeback til helstyrkeprøven fra Trondheim en gang i framtida får bli med et Ryelag.

Erik fikk også spørsmål om sykkelen han hadde valgt. Om den sier han:
–Ifjor kom jeg i mål 31 noenogfemti med en langt mer konvensjonell landeveissykkel. Fjorårets løp var riktignok særdeles værhardt. Og hva gjelder hjulstørrelsen: 20 tommer er ikke bare håpløst. Men flere gir hadde vært veldig kjærkomment, 3 blir veldig snaut. Så når feriepenga kommer så tar jeg opp en bestilling på en sykkel med diamantramme, kjedegir og 20 toms hjul fra Tyskland. Orbea Katu.

Både XP, Rye 15 og Rye 17, som startet natt til lørdag og tidlig lørdag morgen, rapporterte også om iskald sidevind på Hjerkinn.

Artikkelen om Ekspressen finner du her.

Les egen artikkel om Rye 15 her.

Se egen artikkel om Rye 17 her.

Se også egne artikler om lagene fra Lillehammer og syklister på de andre distansene.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen