Du er her

Heder og ære på årsmøtet

Inger Heiberg Woxholtts bilde

22. mars avholdt klubben sitt årsmøte, og 29 stemmeberettigede medlemmer var til stede. Thomas Wendelborg og Andreas Tinglum hadde desverre takket nei til gjenvalg, og vi vil takke dem for den fabelaktige arbeidsinnsatsen de har lagt ned for klubben de siste årene. Nytt styremedlem og leder av triatlongruppa er Tom Fredrik Blenning. Vervet som leder i løpegruppa er foreløpig ubesatt, men vi håper vi finner noen med det første.

Før den formelle delen av årsmøtet ble avholdt ble det delt ut merker. Vi er så glade for at Mikkel Kardel selv kunne være til stedet og motta merket for 50 års medlemsskap. (Mer om det her.)

Mikkels sønn, Esben Kardel fikk merket for 25 års medlemsskap, siden han ikke hadde fått det i 2002, da han egentlig skulle hatt det.

Styret valgte i år å også dele ut et hedersmerke, for «fortjenestefull innsats», til Ketil Heyerdahl. Ketil har vært sentral i klubben i mange år, han meldte seg inn i klubben i 1979. Til å begynne med var han med på treninger i sykkelgruppa, og kjøpte seg en topp Scott sykkel som han malte grønn, men etterhvert var det nok mest i løpegruppa Ketil var sentral. Han startet tidlig med å løpe en rekke halv- og hel-marathon, både her til lands og utlandet.

– Ketil har alltid vært en miljøbygger og miljøskaper i klubben. Han har vært særdeles dyktig på å ta vare på nye medlemmer og å se den enkelte, sier Tore Saupstad.

På 90-tallet var han redaktør for Ryeposten, og sørget for at klubbens viktigste informasjonsorgan kom ut med jevnlige utgaver. Han var også sentral da Rye fikk designet og utarbeidet sin første nettside.

I sommer fortalte han til Journalisten.no at han hadde kvalifisert seg til New York marathon. «Jeg var faktisk med da Oslo Maraton ble avholdt for aller første gang. Om helsen holder til et helt løp denne gangen, tviler jeg på. Men jeg skal i hvert fall stille på startstreken i november,» sa han i juni.

Men han fullførte sitt fjerde NYC Marathon i november. Tiden ble 5.44.50, det holdt til en 97. plass av 204 i klassen M70-74.  Dette gjør han etter lange år med skader og utfordringer. (Les mer om det her.) Dette var virkelig imponerende!Ketil Heyerdahl

Etter at den formelle delen av årsmøtet var avholdt ble det delt ut mer heder og ære.

Kamilla Aasebø fikk Sportsklubben Ryes ungdomsstipend. Mer om dette her.

Kamilla har vist fremragende prestasjoner i Rye-trøya både på terreng og landevei. Disse prestasjonene reflekterer en rå mental styrke, og evne til å pushe seg selv til det ytterste gang på gang uansett hva hun stiller opp i. Kamilla er en naturlig leder blant utøverne, og har en unik evne til å se menneskene rundt seg. Hun er en sentral nøkkelperson i sykkelmiljøet og et stort forbilde for både jenter og gutter. Hun representerer klubben vår med gode holdninger og verdier både innenlands og utenlands, og er en viktig ambassadør for Rye.

Det ble også kåret årets syklist, årets løper og årets triatlet.

Årets syklist: Birgit Løppenthien

Birgit er en råtass, meget sosialt engasjert og en virkelig flott dame! Hun er engasjert i samfunnet, både nasjonalt og internasjonalt – og bruker sykling som merkevarer for å nå ut: Om Pride, om krigen i Ukraina, om Palestina. Men best av alt, hun smiler alltid – uansett hvor tøft syklingen er, hvor dårlig været er, eller om noen sykler fra henne. Ingen sutring, humøret er på topp. Og når Rye 17 skulle lære å holde fornuftig fart, da er det bare å følge Birgit. Hun setter seg på sykkelen, og så er hun i gang. Om det blir 10, 20, 30 eller 54 mil – Birgit holder tempo som en klokke. Og er med på Styrkeprøven, Jotunheimen, og hvilken som helst annen sykkeltur. Du kan beskrive henne best med svaret på spørsmålet: «Ferie eller treningsleir?», hvor hun svarer: «Hva er forskjellen?».
Det finnes ingen som har et hodet som henne – smilende glad mil etter mil– en velfortjent årets syklist!

Årets løper: Kjetil A. Throndsen

2022 var året da løpene var tilbake for alvor, og med det kom også mange gode Ryeløpere ut på veier, baner og stier igjen. Konkurransen om den høyt hengende tittelen «Årets Ryeløper» var derfor hard, men det var en som skilte seg ut i mengden.
Årets Ryeløper 2022 har de siste årene tatt store steg både på trening og i løp. Han har i mange år vært en av de faste deltakerne på Ryes fellestreninger, selv om han holder et nivå som er over de fleste andre i klubben. Han konkurrerer alltid i Ryetrøye, og deltar på mange løp hvert år. Han er alltid positiv og alltid interessert i å lære.
I 2022 vil vi trekke fram hans sterke prestasjoner på 5 og 10 kilometer som spesielt imponerende. Med 16.51 på Kvalheimmila og 34:52 på Hytteplanmila fire uker senere senket han to personlige rekorder på en måned. Årets Ryeløper er en god ambassadør for klubben, og heter Kjetil Throndsen!

Årets triatlet: Jo Friedmann

Jo Friedmann trener svømming fast med triatlongruppa, og ble ikke bare beste Rye-deltaker på olympisk distanse under Oslo triatlon i august, men tok fjerdeplass totalt, og sølv i aldersklassen. (Og svømte nest raskest av alle.) Jo har vært medlem av Rye siden han flyttet til Oslo, og vi er stolte over at han konkurrerer i Ryedrakt. (Mer om Jo her.)

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen