Du er her

Sportsåret 2016

Inger Heiberg Woxholtts bilde

2016 har vært et flott idrettsår i Sportsklubben Rye. Vi vil gjerne takke alle våre medlemmer for mange uforglemmelige øyeblikk i året som snart ebber ut, og ser frem til mange gode stunder sammen i året som kommer.

Våre medlemmer er aktive på så mange områder at det er nærmest umulig å holde oversikten over alt sammen. Noen høydepunkter fra 2016 har jeg likevel samlet her, men listen er langt fra komplett!

2016

Allerede nyttårsnatten var enkelte av våre medlemmer i aksjon, Torunn P. Brandt og Svein-Erik Bakke startet 1. januar 2016 kl. 0.00 med å løpe halvmaraton i Zurich. Mer om det her.

Deretter gikk det slag i slag utover vinteren, med flere skimaraton, Bisett 50 km og flere treningssamlinger blant annet i Danmark, Gran Canaria og Mallorca.

Terrengsyklistene startet konkurransesesongen allerede i februar med ritt i Hellas.


Elisabeth Sveum og Torjus Bern Hansen slo til med hver sin 3. plass i Hellas, mer om det her.

Under SK Ryes årsmøte i mars ble Merida ungdomsstipend delt ut til Simen Smestad og Aksel Fischer Aasheim for sine gode resultater i juniorklassen.


Simen Smestad

I mars ble vårmøtet i barn- og ungdom avholdt, og Korsvollhuset var fylt til randen.

I april syklet Rye senior Ronde van Vlaanderen, Lars Åges morsomme beskrivelse av turen finner du her.

Simen Smestad og Ole-Herman Bergby fikk plass på det norske utforlandslaget, og det ble i april klart at Rye skulle arrangere NM i utfor i Hafjell i august.

Løpegruppa tok opp igjen sine faste treninger, og triatlongruppa arrangerte for første gang treningsleir på Mallorca, en svært vellykket sådan (mer om leiren her). Syklistenes Son-turer fortsatte gjennom hele året.

I det første oppkjøringsrittet mot Styrkeprøven, Enebakk rundt, markerte Rye-damene seg tydelig med dobbeltseiere i kvinneklassen.


Enebakk rundt, foto: Ola Morken

I Holmenkollstefatten stilte Rye som vanlig med lag både i dame- og herreklassen. Mer om det her og her.


Holmenkollstafetten, veksling mellom Callum Bell og Oddvar Røsten i Pilestredet. Foto: Inger H. Woxholtt

I den første av Oslo klassikerne, Nordmarka rundt, gjorde XP sitt beste, og dro seieren i land. Mer om det her.


XP1 under Nordmarka rundt, foto: Sylvain Cavatz

Det 17. Ryeløpet i mai ble nok en suksess, og det splitter nye barneløpet «Ryetassen» ble også tatt godt imot av en skare yngre løpere, som synes dette var et supert arrangement. Mer om Ryeløpet her og Ryetassen her.


Ivrige deltakere i Ryetassen. Foto: Inger Woxholtt

I begynnelsen av juni arrangerte Rye terrengsykkelfestival, og en rekke frivillige gjorde dette arrangementet både vellykket og profesjonelt. Rapporter fra festivalen finner du her, her, her og her.


Foto: Bengt Ove Sannes

Den andre av Oslo klassikerne, Tyrifjorden rundt, gikk ikke helt som på skinner for alle lagene, men Rye 3 var fornøyd, les mer om dem her.

Styrkeprøven

Utfordringene i det siste oppkjøringsrittet gjorde lagene ekstra skjerpet til Den store Styrkeprøven, hvor XP i år prøvde seg på en ny dobbeltsatsning.  Det gikk etter planen, og XPs lag på distansen Trondheim - Oslo slo til, vant lagkonkurransen og satte ny klubbrekord. (Mer om det her.)

I tillegg lot vi oss imponere av en rekke prestasjoner blant Rye-syklistene det samme døgnet i juni, fra veterangruppen som startet fra Trondheim kvelden før konkurransen (mer om dem her), av Elisabeth Solberg som syklet med XP og satte ny kvinnerekord på strekningen Trondheim-Oslo, av Ryedamene Kristin Falck og Malin Johansen som delte 1. plassen i fellesstarten fra Lillehammer med Heini Hartikainen på 3. plassen (les mer som dem her), av Bjørn Sigurd Johansen som syklet distansen Berkåk - Oslo som trening (les mer her), Henrik Oftedal som startet i fellesstarten og syklet alle milene nærmest alene (les mer om ham her), og alle Ryes lag som startet på de ulike distansene, ikke minst Rye 3 (og det høyst uoffisislle Rye 4) som kom seg helskinnet til Oslo etter bokstavelig talt en skikkelig styrkeprøve.


Ryedamene Malin Johansen og Kristin Falck delte 1. plassen i fellesstarten fra Lillehammer, med Heini Hartikainen på 3. plass. Foto: Styrkeprøven - Ladies Edition.


XP vant Trondheim - Oslo.

Glenn Johansen

Ryes paralympier Glenn Johansen ble tatt ut til OL, og klarte, til tross for en påkjørsel med sykehusinnleggelse få uker før OL, å fullføre begge distansene han var påmeldt i Rio. Vi kan dessuten allerde nå røpe at Glenn vil satse videre mot neste OL, og vi er stolte over at han vil fortsette å representere Rye, mer om Glenn kommer snart.


Faksimile fra reportasjen om Glenn i Dagbladet

Terrengsyklistene fortsatte å håve inn gode plasseringer, ikke minst i NM, mer om det her, og Elisabeth Sveum fortsatte å imponere gjennom hele sesongen, i for eksempel Bukkerittet i juni var hun hele tolv minutter foran andreplassen.

Løpegruppa har vært aktive gjennom hele året, og markert seg tydelig i mange løp og på mange ulike distanser. Runar Sæther vant flere løp (blant annet Grimstad maraton, mer om det her), og Marit Tørstad rundet sitt 30. maraton i august. Hilde Bakkeli vant NM i halvmaraton i Trondheim i september. I september fullførte også 46 Ryemedlemmer en av distansene under Oslo maraton.


Runar Sæther, foto: Anders Jensen


Hilde Bakkeli på pallen under NM i halvmaraton i Trondheim


Ryes triatleter har også vært i aktive. Heini Hartikainen vant Hove tri i juni, og i løpet av sommeren var Rye representert i alt fra den knalltøffe Oppland Xtreme triatlon (les mer om Alexander Moen og Erik Baardsgaards opplevelser her), i et dansk «Granitt-banditt»-triatlon på Bornholm (mer om det her), Kon-tri i Larvik, Østfold triatlon, Tri-Quart med NM i Kristiansand, Fredrikstad triatlon, Challenge Tønsberg, NM i Haugesund, Tripptrapp triatlon og ikke minst Norseman, med en imponerende andreplass til Henrik Oftedal.


Fra danske "Tri over Gudhjem" på øya Bornholm i Østersjøen, et Ryemedlem i aksjon på distansen som tilsvarer en halv ironman. Foto: Kevin Frost


Alexander Moen under OXTRI, foto: Petra Jacoby/Andreas Moen

I midten av august arrangerte dessuten triatlongruppa Ryes største enkeltarrangement, Oslo triatlon, og det ble en fest, med entusiastiske deltakere, oppmuntrende løypevakter, duskedamer, flotte premier, fine resultater og imponerende dugnadsinnsats. Mer om det her.


Marit Krohn, foto: Inger Woxholtt


Oslo triatlon, foto: Inger Woxholtt

NM i utfor i Hafjell ble også, takket være dugnadsgjengen bestående av foreldre og frivillige, et utmerket arrangement. Simen Smestad og Mille Johnset tok hver sin 2. plass i juniorklassen, Pål Standal tok 2. plassen i masterklassen. Det var også en rekke andre klassevinnere fra Rye, mer om det her.


Mille Johnset, foto: Gizmo Johnsen

I Birken deltok rundt 170 Ryesyklister på de forskjellige distansene. Elisabeth Sveum debuterte i Ultrabirken, men vant likevel suverent med ti minutters margin. Mer om Birken her.
Elisabeth Sveum vant dessuten Norgescup maraton sammenlagt, pluss alle de fire Norgescup-rittene i sykkelkross som hun stilte opp i, og kronet sesongen med seier i NM i sykkelkross i november. Mer om det her.


Elisabeth Sveum, foto: Snorre Veggan.

Klubbmesterskap

Klubbmesterskapene ble avholdt som planlagt, og den kanskje største prestasjonen var 11 år gamle Magnus Ødegaard som deltok i hele tre av fire mesterskap. Vi ønsker oss flere som deg i klubben, Magnus!

Les mer om klubbmesterskapene til landevei, terreng, triatlon og løp.


Nr 100, Magnus Ødegaard og resten av deltakerne, pluss de frivillige, under klubbmesterskapt i løp.

Kalas cup

I begynnelsen av september arrangerte SK Rye finalen  i Kalas cup på Langsetløkka, og det ble virkelig en terrengsykkelfest for store og små. En enorm dugandsinnsats gjorde dette til et ritt vi som klubb kan være stolte av, og enkelte ildsjeler både merket løyper og syklet runde på runde selv.

Med 11 Ryeryttere på pallen i selve rittet kan vi være stolte av prestasjonene også. Sylvi Sommer tok med seg en velfortjent seier i K senior, og Håvard Moseby og Jens Bergmann preget pallen i M junior med 1. og 2. plass.
 
- Når vi ser at mange barn har kjent idrettsglede, mestringsfølelse og rett og slett har hatt det gøy på sykkel gleder vi oss til å arrangere igjen, sa rittleder Claes Watndal.

Fornøyd syklist under avslutningsrittet i Kalas cup

I september kvalifiserte også triatleten Heini Hartikainen seg til VM på Ironmandistansen på Hawaii, og vi gleder oss til å følge Heini på veien til Hawaii i 2017.

Utforgruppa i Rye har vokst den siste tiden, og i oktober tok Simen Smestad sammenlagtseieren i juniorklassen i utforcupen med god margin.


Simen Smestad, foto: Gizmo Johnsen

Mange flere burde absolutt vært nevnt, men vi avslutter et strålende sportsår 2016 med å si at man trenger ikke være best, så lenge man gjør sitt beste.

De mest imponerende prestasjonene finnes ikke bare hos de tre som havner på pallen, men også hos den som ikke har rukket å trene som mye som ønsket, som ligger på sofaen og lurer på om det er noen vits i å stille opp fordi sjansen til å bli sist i aller høyeste grad er til stede, men som likevel stiller og kanskje bruker flere timer mer enn de raskeste. Det er også virkelig imponerende.

Vi ønsker oss flere slike medlemmer i klubben, og håper at det skal bli flere av deltakerne på de nedre delene av resultatlistene som med stolthet vil stille i Rye-bunad, og bli heiet på av klubbkolleger. For Rye skal være en klubb for alle, hvor alle skal finne et godt treningsfellesskap, uansett nivå og ambisjoner.

Og om du ikke ikler deg startnummer en eneste gang i løpet av hele sesongen, skal du likevel finne gode treningsmuligheter og samhold hos oss, for ekte treningsglede er noe vi unner alle å få oppleve til det fulle.

Med dette ønsker vi alle våre medlemmer et riktig godt nytt år, nyt den siste rest av juleferien med trening og god mat, og husk å legge deg opp en aldri så liten fettreserve nå, så du har noe å tære på når hardkjøret begynner. ;-)

Vi gleder vi oss til 2017, og til å bli kjent med enda flere flotte, nye medlemmer.
Hilsen Inger (redaktøren), på vegne av hele hovedstyret.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen